Tilaajalle

Tukikonserttiin pääsee sisälle ilmaiseksi Vaasassa – "se on ihan vapaaehtoista, jos siitä haluaa jotain maksaa"

Vaasan uuden kulttuurin yhdistys Volumen järjestämä tukikonsertti WS Arenalla 9. marraskuuta ei peri pääsymaksua yleisöltä. Tapahtuma auttaa Volumessa sen perustamisesta asti toimineita Sanna ja Marko Perälää rakentamaan elämäänsä uudelleen. Pariskunta menetti kotinsa ja kolme kissaansa tulipalossa.

– Se on ihan vapaaehtoista, jos konsertista haluaa jotain maksaa. Kaikki bändit tulevat ilmaiseksi. R-Productionsin Tommi Härmä antaa tekniikat ilmaiseksi, sanoo Volumen ohjelmistovastaava Susanna Kuparinen.

Vanhassa Vaasassa sijaitseva kerrostalo roihusi asuinkelvottomaksi 3. lokakuuta. Liekit tuhosivat 17 huoneistoa. Poliisin mukaan palo sai alkunsa ensimmäisen kerroksen asunnon terassilta ja tuli levisi seiniä pitkin välikattoon.

Kuparisen mukaan Volumen väki myös pyöritteli ajatusta tukikonsertista kaikkien niiden asukkaiden hyväksi, joiden kodin tuli söi.

– Meidän rahkeet eivät valitettavasti siihen riitä. Jos sellaisen järjestäisi johonkin isompaan paikkaan, niin siitä tulisi myös paljon kuluja.

Kuparinen toteaa, että Marko Perälä on tehnyt paikallisten yhtyeiden kanssa töitä ainakin 15 vuotta.

– Marko oli haaveillut illasta, jossa paikallisbändit pääsivät esiintymään. Ajattelimme toteuttaa hänen toiveensa ja tuoda sillä iloa ja jaksamista heille.

Tukikonsertissa lavalle nousee 11 vaasalaista bändiä. Esiintyjinä ovat AfterEnd, Entusiasti ja eksyneet, Grillijono K.O., Max on the Rox, Extinction In Progress, Parazetamol, Pholexia, Hellacopters -tribute, Tyrant Disciple, Mitä helvettiä nyt taas ja Åbbå -tribute.

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta