Tilaajalle

Törnävän koulun väistö parakkeihin alkoi tänään – Koulun kohtalo on vielä auki

SEINÄJOKI

Osa Törnävän koulun oppilaista otti keskiviikkona tuolinsa ja kantoi ne koulun takana sijaitseviin parakkeihin. Loput siirrettävistä tavaroista vie muuttomiehet.

Koulun rehtori Kimmo Rantanen kertoo, että ensin väistöön siirtyivät kaksi nelosluokkaa ja yksi kolmosluokka. Tarkoituksena on, että loputkin siirtyvät väistöön pääkoulun puolelta syyslomaan mennessä.

– Mahdollisimman nopeasti pyritään siirtymään.

Rantasen mukaan henkilökunta on ottanut väistötilat ilolla vastaan. Koulussa on todettu sisäilmaongelmia.

– Oireet ovat lisääntyneet. Opettajat sanovat, että oireet ovat tänä syksynä lisääntyneet ja itsekin allekirjoitan sen, Rantanen kertoo.

Koulussa on 252 oppilasta, joista noin 170 on pääkoulun ja asuntolan puolella.

Vaihtoehtoja vielä useita

Vaikka väistö on alkanut, vielä ei ole päätetty, korjataanko vai puretaanko koulun päärakennus.

Seinäjoen kaupunginarkkitehti Jussi Aittoniemi kertoo, että koska koulun kohtalo on auki, rakennusurakoitsijaa ei ole vielä sitoutettu.

– Tavoite on, että lokakuun aikana tehdä ratkaisuja. Tai ainakin niin, että silloin vaihtoehtoja voidaan vertailla ja analysoida, Aittoniemi arvioi.

Hänen mukaansa suunnitelmaa on viivästyttänyt muut kiireet, kuten kaupungin budjetin valmistelu.

Alun perin on ollut tarkoitus, että sisäilmaongelmista kärsivä koulu remontoidaan. Remonttisuunnitelmat ovat osittain jo valmiina.

– Mutta kesän ja alkusyksyn mittaan on herännyt keskustelua siitä, onko tämä peruskorjaus se vaihtoehto vai onko vaihtoehto se, että korvataan uusilla tiloilla, Aittoniemi sanoo.

Vaihtoehtoina on ollut, että uusi koulu rakennettaisiin samalla kohdalle tai sitten uudet tilat rakennettaisiin Pruukin yhtenäiskoulun luo. Laajennus voisi Aittoniemen mukaan tulla rakennuksen eteen tai taakse. Aittoniemen mukaan purkutuomiota ei ole tehty. Selvää on, että koulu vaatii vähintään laajamittaisen remontin.

– Tämän hetkinen kuntoarvio rakennuksesta on, etteivät rakennuksen kunto tai mikrobikasvusto ole sellaisia, että se olisi purkukuntoinen, Aittoniemi sanoo.

Jos koulua ehdotetaan purettavaksi, asia tulee kaupungin luottamushenkilöiden päätettäväksi.

Rehtori Kimmo Rantasen mukaan henkilökunnan toive on, että koulu jatkaisi siinä paikassa, missä se on nyt.

– Tämä on kulttuuriympäristöllisesti ihanteellinen ja piha on rakennettu yhteisöllisesti, eli siinä on ollut mukana huoltajia, vanhempainyhdistystä ja kolmatta sektoria, Rantanen sanoo.

Vanhempainilta koululla pidettiin viime viikon keskiviikkona.

Ei ole tiedossa, miten pitkään väistö jatkuu.

Lisää aiheesta

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta