Tilaajalle

Tällainen Seinäjoen uudesta voimisteluhallista tulee: Viiden padelkentän laidalle rakennetaan jopa kisakatsomot

SEINÄJOKI

Seinäjoen Kapernaumiin, vastapäätä uutta paloasemaa, on nousemassa uusi halli kattamaan liikuntapaikkojen tarvetta. Hallin toiminta jakautuu kahteen tilaan, eli voimisteluhalliin ja halli, johon tulee viisi padelkenttää.

Hallin rakentaa seinäjokelainen Elkku Oy. Paikan tuleva osoite on Jalostajankuja 4.

– Kuokka on lyöty jo maahan, Panu Alanen rakennusyrityksestä kertoo.

– Perustuksia ruvetaan tekemään ja anturoita ruvetaan valamaan varmaan parin viikon sisään.

Halli on valmis ensi keväänä. Tarkempaa ajankohtaa Alanen ei halua vielä sanoa, koska edessä on vielä pitkä talvi.

Hallin huoneistoala on noin 2 700 neliömetriä. Se jakautuu kutakuinkin keskeltä kahteen osaan.

– Toiselle puolelle tulee padel ja toiselle tilat Seinäjoen voimistelijoille. Molemmille on omat sosiaalitilat, Alanen kuvailee.

– Kahvio tulee myös ja kokoustilaa.

Alanen on suunnitellut hallin rakentamista jo viimeisen puolen vuoden ajan.

– Huutava tarve tuntuu olevan, ja varsinkin voimistelijat ovat olleet huonoissa tiloissa.

Hallin vapaa sisäkorkeus on vähintään kahdeksan metriä, vaatimuksen asentaa padel, mutta korkeutta tarvitsevat myös voimistelijat.

Seinäjoen Voimistelijat ry ja Padel or Die Oy tulevat hallin vuokralaisiksi. Voimistelijat ovat tulleet tilanteeseen, jossa olosuhdevaatimukset ovat kasvaneet menestyksen tuomien harjoitteluvaatimusten mukana. Uusi halli on vastaus tarpeisiin.

Voimistelijoiden toiminnanjohtaja Anne Tarpion mukaan kritiikkiä olosuhteista on tullut jopa vanhemmilta, kun tilapuutteen vuoksi ei ole kyetty tarjoamaan kaikkea, mikä kuuluu esimerkiksi telinevoimisteluun.

– Tänä vuonna ollaan jouduttu tekemään niin, että meidän telinevoimisteluryhmät ovat vaihtaneet tavallaan lajia, elikkä heistä on tullut teamgymjoukkueita, kun silloin pystytään harjoittelemaan tavallisessa salissa.

Tarpion mukaan voimisteluliitto on auttanut merkittävästi muun muassa sen suunnittelussa, mitä hallissa tarvitaan ja miten se tulee järkevästi sisustaa, jotta eri lajien harjoittelu saadaan toimimaan. Lisäksi asiaan on saatu asiantuntija- ja konsultaatioapua alan asiantuntijoilta.

Halli ei korvaa esimerkiksi kaupungin urheilutalon tarvetta isompien voimistelutapahtumien järjestämisessä. Lisäksi tarvitaan edelleen esimerkiksi vuoroja koulujen saleihin muun muasas nuorempien harrastajien tarpeisiin. Seinäjoen Voimistelijoissa on liki 800 harrastajaa.

– Meillä alkaa nyt rahoituksen etsintä välineiden hankkimiseksi. Me ei saada siihen juurikaan esimerkiksi valtion tai elyn tukea, Tarpio toteaa.

Uuteen halliin tulee Padel or Die Oy:lle viisi padelkenttää ja kahvio. Teemu Uotilan mukaan lajilla on kovasti kysyntää. Yhtiöllä on hallin valmistuessa seitsemän kenttää.

– Heti aloitetaan, kun on mahdollista, Uotila toteaa kevään odotuksesta.

Tulevat kentät vastaavat mahdollisiin tuleviin kisatarpeisiin.

– Meille tulee pienet katsomot ja toisesta kerroksesta pystyy myös hyvin seuraamaan peliä, Uotila kuvailee mahdollisuuksia.

Lajin kisatoiminta on kasvussa.

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta