Tilaajalle

Elokuvateatterin tontilla on uusi omistaja – ”Tarkoitus on aloittaa rakentaminen ensi keväänä”

SEINÄJOKI

Seinäjoen keskustassa sijaitseva Asunto Oy Sofian tuvan tontti on myyty.

FinCap Oy:n toimitusjohtaja Janne Kotamäki vahvistaa, että yritys on ostanut tontin Rakennusliike J. Rajala Oy:ltä. Kauppa on tehty hänen mukaansa vuodenvaihteessa.

Tontille on yhä tarkoitus rakentaa rakennus, johon tulee BioRexin uusi elokuvateatteri. Nykyisin BioRexin elokuvateatteri toimii Maakuntatalossa. Kotamäen mukaan neuvottelut BioRexin kanssa ovat pitkällä, mutta muuten suunnitelmat ovat kuitenkin auki.

– Meillä on suunnitelmat elokuvateatterin kanssa käynnissä. Vielä ei ole ratkaistu, mitä muuta rakennukseen tulee, hän kertoo.

Piirustukset laitettiin uusiksi

Alun perin tontille oli rakentamassa Rakennusliike J. Rajala. Tuolloin suunnitelmissa oli elokuvateatterin lisäksi 80 asuntoa.

Rakennusliike J. Rajalan toimitusjohtaja Jukka Rajala kommentoi vuodenvaihteessa tehdyn kaupan olleen ihan normaalia liiketoimintaa.

– Koin, että se oli ihan hyvä kauppa. Kuitenkin jonkin verran nähtiin vaivaa asian kehittämiseen ja purettiin vanha rakennus pois. Saatiin tontista tarjous, joka oli meille sopiva ja kannattavaa liiketoimintaa, Rajala summaa.

Rajala kiistää, että elokuvateatterin tontin myynnin taustalla olisivat talousvaikeudet.

– Ei tässä sellaisesta ole kysymys. Se on yksi kauppa muiden mukana. Olemme tehneet muitakin kauppoja tämän vuoden aikana, Rajala kertoo.

Uusi omistaja on laittanut suunnitelmat ainakin osittain uusiksi. Janne Kotamäen mukaan vielä pallotellaan, paljonko rakennukseen tulee liiketiloja, asuntoja tai mahdollisesti toimistoja.

– Pyrimme saamaan suunnitelmat valmiiksi muutaman kuukauden aikana.

Tontilla on rakennusoikeutta noin 9 000 kerrosalaneliötä, josta elokuvateatteri vie Kotamäen arvion mukaan noin kolmanneksen tai neljänneksen.

– Elokuvateatterin kokoluokka on pysynyt ennallaan.

Uuden suunnitelman tekee tamperelainen arkkitehtitoimisto. Kotamäen mukaan rakentaminen on tarkoitus aloittaa keväällä. Jos tämä onnistuu, valmista pitäisi olla siitä puolentoista vuoden kuluttua.

Kaava mahdollistaa yhdeksänkerroksisen rakennuksen. Tulevan rakennuksen korkeutta ei ole vielä lyöty lukkoon. Rakentajaa ei ole vielä valittu.

– Kilpailutamme rakentajan, kun suunnitelmat ovat valmiit ja tiedämme, mitä rakennukseen on tulossa, Kotamäki kertoo.

Aiemmasta rakennuksesta oli 2–3 ennakkovarausta. Nämä siirtyvät Kotamäen mukaan uuteen rakennukseen.

Tontin keskeinen sijainti on syy, miksi tontti ostettiin.

– Tontti on rautatieasemaa vastapäätä. Lisäksi meillä ei ole Seinäjoella tällä hetkellä mitään kohdetta tekeillä. Ajateltiin nyt omassakin kaupungissa tehdä jotain.

Kauppahintaa Kotamäki ei paljasta.

– Tontin omistaa virallisesti tällä hetkellä GapCon, mutta FinCap tulee viemään rakentamisen lävitse, Kotamäki ennakoi.

Yritykset eivät kuulu samaan konserniin, mutta niiden taustalla on osaksi samoja henkilöitä, kuten kiinteistösijoittaja Raimo Sarajärvi. FinCapin sisällä rakennushanke siirretään Kotamäen mukaan todennäköisesti tytäryhtiö FinCap Kiinteistökehitysyhtiöön. Onko tarkoitus pitää rakennus omassa omistuksessaan?

– Sitä ei ole vielä ratkaistu. Sen ratkaisee aika paljon se, että mitä rakennukseen lopulta tulee.

Biorex haluaa yhä rakentaa elokuvateatterin

Biorexin elokuvateatterin piti valmistua Asunto Oy Sofian tuvan tontille keväällä 2020. Hanke on viivästynyt. BioRex Cinemasin toimitusjohtajan Aku Jaakkolan mukaan yhtiö ei ole vetäytynyt Seinäjoen hankkeesta.

– Haluamme rakentaa sinne elokuvateatterin. Tämän eteen tehdään hartiavoimin töitä.

Paikka on edelleen sama?

– Kyllä me edelleen sitä työstetään.

Jaakkola ei halua spekuloida sillä, onko yhtiö katsellut muita tontteja Seinäjoelta.

Lisää aiheesta

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta