Tilaajalle

Ruoan jakelupalvelu Wolt laajentuu Seinäjoelle – kysyimme milloin ruokaa voi ryhtyä tilaamaan, ja kuinka kauas kaupungin keskustasta ruokaa kuljetetaan

Alustatalousyritys Wolt suunnittelee laajentuvansa Seinäjoelle ehkä vielä tämän vuoden aikana. Kysyimme Woltin maajohtajalta Henrik Pankakoskelta kahdeksan kysymystä Woltista ja sen toiminnasta.

Miksi Wolt haluaa laajentua Seinäjoelle?

– Olemme saaneet Seinäjokeen liittyen paljon toiveita asiakaspalveluumme ja kaupungissa on myös kiinnostava ravintolavalikoima.

Koska Woltin on tarkoitus aloittaa Seinäjoella?

– Kartoitamme tällä hetkellä mahdollisuutta laajentaa Woltin palvelua Seinäjoelle. Tavoitteenamme olisi avata palvelu loppuvuoden aikana, mutta tässä kohtaa on liian aikaista vahvistaa päivämääriä.

Montako ruokalähettiä Seinäjoelle haetaan?

– Tässä vaiheessa emme vielä osaa sanoa tarkkaa numeroa, mutta todennäköisesti muutamia kymmeniä.

Millä perustein ruokalähetit valitaan?

– Lähettikumppaneillamme on oltava oma kulkuneuvo sekä ajoneuvoa varten mahdollisesti vaadittava ajolupa. Lisäksi lähetti tarvitsee älypuhelimen. Kulkuneuvo voi olla niin auto, polkupyörä, skootteri kuin mopoautokin. Läheteiltä edellytämme myös vähintään 16 vuoden ikää. Tiukkoja kielivaatimuksia ei ole, vaan sujuva englannin tai suomen kielen taito riittää.

Montako ravintolaa Seinäjoelta tarvitaan yhteistyöhön, että Wolt todella saapuu Seinäjoelle?

– Olemme käyneet vasta hyvin alustavia keskusteluja paikallisten ravintoloiden kanssa ja vastaanotto on ollut todella positiivista. Tarkkaa lukumäärää emme tässä vaiheessa voi vielä paljastaa.

Millaisella toimintasäteellä Wolt kuljettaa ravintola-annoksia?

– Teemme tällä hetkellä taustatyötä Seinäjokeen liittyen, joten tarkkaa kuljetusaluetta emme valitettavasti vielä tässä vaiheessa osaa sanoa. Yleisesti ottaen kuljetusalueet Seinäjoen kokoisissa kaupungeissa ovat kattaneet alueen noin 3-4 kilometrin säteellä keskustasta.

Miten palvelun hinta näkyy ruokatilauksessa? Paljoko kuljetus siis maksaa kuluttajalle?

– Ruoka-annokset maksavat Woltissa saman verran, kuin ravintolassa. Peruskuljetusmaksu on meillä 3,90 euroa 1,5 km säteellä. Tätä pidemmälle kuljetettaviin annoksiin tulee lisämaksu, joka on 1 euro jokaista alkavaa 500 metriä kohti.

Wolt aloitti Vaasassa syyskuussa 2018. Miten palvelu on lähtenyt siellä käyntiin?

– Toiminta Vaasassa on lähtenyt hyvin käyntiin ja kaupunkilaiset ovat ottaneet palvelun innolla vastaan. Vaasassa tehdään tuhansia tilauksia viikossa ja jo toistakymmentä tuhatta kaupunkilaista on kokeillut palvelua. Lähettejä Vaasasta löytyy useita kymmeniä.

Woltin tulosta Seinäjoelle uutisoi ensin Seinäjoen Sanomat .

Lisää aiheesta

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta