Tilaajalle

Pohjanmaan käräjäoikeus antaa tänään tuomion Laihian surman tapauksessa – tehdäänkö syytetylle mielentilatutkimus?

Pohjanmaan käräjäoikeus antaa tänään keskiviikkona 16. lokakuuta tuomion niin sanotun Laihian surman tapauksessa.

47-vuotiaan laihialaisnaisen epäillään tappaneen rakastajansa aviovaimon heinäkuussa 2018. Rikosta käsiteltiin nelipäiväisessä oikeudenkäynnissä Vaasassa Pohjanmaan käräjäoikeudessa syyskuussa.

Syyttäjä vaatii laihialaisnaiselle kymmenen vuoden vankeustuomiota. Syytetyn asianajaja puolestaan on esittänyt, että naiselle tehtäisiin mielentilatutkimus. Syytetty itse vaati pääsyä vapaaksi saman tien.

Oikeus päätti kuitenkin pitää syytetyn edelleen vangittuna, ja hänet passitettiin takaisin Vaasan vankilaan.

Tänään keskiviikkona vaihtoehtoja on kaksi: oikeus antaa tapauksessa tuomionsa tai se määrää naisen mielentilatutkimukseen. Jälkimmäinen vaihtoehto tarkoittaa, että asiassa annetaan välituomio nyt, ja varsinainen tuomio langetetaan vasta mielentilatutkimuksen valmistuttua.

Oikeuskäsittelyssä syyskuussa kuultiin useita todistajia, jotka todistivat muun muassa syytetyn liikkeistä surmayönä 6.–7. heinäkuuta.

Käräjäoikeuskäsittelyssä syyttäjä ja puolustus ovat esittäneet vastakkaisia näkemyksiä muun muassa henkirikoksen uhrin ja syytetyn väleistä sekä siitä, miten syytetyn DNA:ta on päätynyt uhrin kynsien alle.

Todistusaineistona jutussa on ollut myös syytetyn kaapista löytynyt lenkkaripari, jonka jäljet täsmäsivät poliisin tutkinnassa painaumiin uhrin kodin lasinsirpaleissa. Lisäksi uhrin silmälasien sangoista löytyi hius, joka poliisin teknisessä tutkinnassa osoittautui syytetylle kuuluvaksi.

Ennakkotietojen perusteella tuomio annetaan tänään kello 14. 

Lisää aiheesta

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta