Tilaajalle

Mitä tehdä syyslomalla Vaasassa? Nappaa parhaat vinkit syystekemiseen

VAASA

Koulut ja opistot sulkevat ovensa syysloman ajaksi, mutta vaasalaisten ei tarvitse jäädä toimettomaksi. Monet tahot järjestävät erilaisia maksuttomia tai edullisia syyslomatempauksia ympäri Vaasaa.

Vaasan kaupunki järjestää syyslomalla 14.–18.8. kaksi maksullista Action-leiriä alakouluikäisille, Hietalahdessa ja Gerbyssä. Perheen pienimpiä liikuttavat myös Vaasanseudun Areenat järjestämällä Futiskoulun Botniahallissa 16.–17.10. Futiskoulu on tarkoitettu vuosina 2008–2012 syntyneille lapsille.

Kaupungin Hoppis-perheliikuntavuorot ovat normaalisti syyslomaviikon aikana. Liikuntavuoro pidetään lauantaina 19.10. kello 16.30–18 ja perheluisteluvuoro sunnuntaina 20.10. kello 15.30–16.30.

4H-yhdistys tarjoaa keppihevosratsastusta ja syysaskartelua

Vaasan 4H-yhdistys on aktiivinen syysloman viihdyttäjä. Maanantaina 14.10. järjestettävä kokkaus-leivontakurssi on täynnä, mutta tiistain 15.10. kepparipäivään sekä torstain 17.10. syysaskarteluihin on vielä tilaa.

– Kepparipäivät ovat olleet suosittuja. Lapset ottavat mukaan omat keppihevosensa, ja päivän aikana valmistamme niille pieniä tarvikkeita. Ohjaajan johdolla lapset pääsevät hoitamaan ja ratsastamaan keppihevosilla, Vaasan 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Raija Rintakallio avaa tapahtumaa.

Syyslomaviikolla Alkulan tilan pihagrillissä on mahdollisuus myös makkaranpaistoon. Kepparipäivään ja syysaskarteluun ilmoittautumisia toivotaan maanantaihin mennessä.

Vaasan 4H-yhdistys järjestää yhteistyössä kaupungin nuorisopalveluiden kanssa myös Pulmapäivän maanantaina 14.10. Kyrölän Kartanossa. Pulmapäivän aikana 3.-6. -luokkalaisten tehtävä on ratkaista Kyrölän Kartanon kummituksen nimi.

Teatterinäytöksiä, kiipeilyä ja esteratajuoksua

Kaupungin nuorisopalveluiden mukana 13–17 -vuotiaat nuoret pääsevät tutustumiskierrokselle Wasa Up:n uuteen kiipeilykeskukseen tiistaina 15.10. Osallistuminen on maksutonta, ja tutustua voi kahteen eri lajiin: esteratajuoksuun tai kiipeilyyn.

Vaasan kaupunginteatteri järjestää syyslomalla kolme näytöstä näytelmästä Herra Hakkaraisen seitsemän ihmettä. Ruotsinkielinen Wasa Teater esittää lauantaina 19.10. näytelmän Sagan om den lilla farbrorn.

Kaupunginkirjastolla lapset pääsevät kuuntelemaan suomenkielistä satutuokiota keskviikkona 16.10. ja suomen- ja ruotsinkielisiä satutuokioita valtakunnallisena satupäivänä perjantaina 18.10.

Luontoseikkailua Öjenissä

Syksyn ruskasta nauttiville sopii Lasten luontopäivä Öjenissä sunnuntaina 20.10. Päivän järjestävät Vaasan ympäristöseura ja Luonto-Liitto Pohjanmaa yhdessä Kvarkens naturskolan kanssa. Maksuttomassa tapahtumassa lapset voivat osallistua tutkimusretkelle tai seikkailuvaellukselle vanhempiensa kanssa.

Sisätiloissa erityistä tekemistä syyslomalla lapsille tarjoaa Simo Aalto tutulla Jokeri Pokeri Box Ilopilleri! -show’llaan. Esitys järjestetään kulttuuritalo Fannyssa torstaina 17.10.

Ratsastuksesta kiinnostuneet lapset voivat suunnata Finnbyn tallille 14.–15.10. ponipäiväleirille, jossa muun muassa hoidetaan poneja ja kokeillaan poniagilityä.

Monnaripäivä lapsille Laihialla

Laihialla tapahtuu myös syyslomaviikolla, kun kunta järjestää maanantaina 14.10. Monnaripäivän. Päivän aikana alle kouluikäiset pääsevät kokeilemaan parkour-rataa ja keppihevosratsastusta. Alakouluikäisille Monnaripäivässä on tarjolla pehmopallofortnite-peliä.

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta