Mielenosoituskulkue lähti kiertämään Seinäjoen keskustaa

Rajat kiinni -mielenosoitus lähti kiertämään Seinäjoen keskustaa hieman ennen kello neljää lauantai-iltapäivällä. Poliisi ilmoitti ohjaavansa liikennettä.

Maahanmuuttokriittinen Rajat kiinni -mielenosoitus sekä sen vastamielenosoitus Ei rasismia minun nimissäni -mielenosoitus alkoi Seinäjoen Kauppatorilla kello 13.

Pohjanmaan poliisi arvioi kello kahden aikaan Twitter-päivityksessään, että paikalle olisi saapunut yhteensä noin 250 mielenosoittajaa. Määrä on todennäköisesti kasvanut mielenosoituksen jatkuessa.

Ylivoimaisesti enemmän osallistujia keräsi Rajat kiinni -mielenosoitus. Paikalla oleva toimittajamme Osmo Kahari arvioi, että vastamielenosoitukseen osallistui noin viisikymmentä henkilöä.

Ilmajokelainen perussuomalainen poliitikko ja Sisu Etelä-Pohjanmaan nokkamies Juha Mäenpää kiipesi ensimmäisenä lavalle, jonka virkaa toimitti rekan peräkärry.

Mäenpää ihmetteli puheessaan muun muassa, miksi suomalainen syrjäytynyt on kuluerä, mutta ulkomaalainen, sosiaalituilla elävä on rikkaus. Moitteita sai myös Sipilän hallitus.

– Sipilän harjoittama solidaarisuushurmos on sulattanut lähes kaiken päätöksenteon maastamme. Onneksi meillä on presidentti joka uskaltaa ottaa kantaa. Presidentin puheesta saa lukea epäsuoran ohjeen: rajavalvonta on käynnistettävä. Meidän on laitettava...

Rajat kiinni! yleisö huutaa yhdestä suusta.

Rajat kiinni -ryhmässä näkyi selvästi muun muassa 105th Guardianin ja Finnish Defence Leaguen edustus. Soldiers of Odinin väkeä ei ainakaan toistaiseksi ole paikalla näkynyt.

Ei rasismia minun nimissäni -mielenosoittajien pöytä sijaitsee toisella puolella toria. Heillä ei ole suurta lavaa puhujia varten. Paikalla on viitisenkymmentä mielenosoittajaa. Joku kantaa mukanaan kylttiä "naisrauha myös suvakkihuorille".

Kello puoli kahden aikaan tunnelma alkoi kuumeta.

– Vastapuolet huutelevat toisilleen, huutelevat herjoja, toimittaja Osmo Kahari sanoo.

Mielenosoittajat eivät kuitenkaan käyneet käsiksi toisiinsa. Välimatkaa on noin 30 metriä.

Poliisin mukaan mielenosoitus on sujunut lumisateessa rauhallisesti.

SARIANNE TEKONIEMI

Kommentoi

Luetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi


Lisää Maakunnasta