Tilaajalle

Kurikan apulaiskaupunginjohtajan Juha Luukon ensi perjantain juhlista tehtiin jo valitus – ”Kokousta ei haluttu järjestää ja kustannuksia tuplata yhden pykälän takia”

SEINÄJOKI

Kurikan kaupungin apulaiskaupunginjohtajalleen Juha Luukolle ensi perjantaina järjestämistä 50-vuotisjuhlista on ehditty tehdä jo valitus. Asianajaja Heikki Kilpiä katsoo, ettei päätöstä juhlista tehty kaupungin eettisen säännöstön mukaisesti.

– Säännöissä todetaan, että päätös on tehtävä hallituksessa. En kuitenkaan löytänyt sellaista kohtaa pöytäkirjoista, Kilpiä sanoo.

Kaupunginhallitusta johtava Rami Ala-Nisula (kesk.) sanoo suoraan, ettei päätöstä ole tehty. Vielä. Ylimääräisen kokouksen järjestämisestä on kuitenkin keskusteltu hallituksen jäsenten kanssa sähköpostitse, joten asia on siltä osin selvä.

– Valtaosa oli sitä mieltä, ettei kokousta järjestetä ja siitä syntyviä kustannuksia tuplata yhden pykälän takia vaan asia otetaan käsittelyyn jälkikäteen hallituksen seuraavassa kokouksessa, Ala-Nisula sanoo.

Järjestys voi olla jonkun mielestä väärä, sitä Ala-Nisula ei kiistä, mutta hän muistuttaa myös Kuntalakiin kirjatusta kaupunginjohtajan oikeudesta tehdä päätöksiä tietyistä yksittäisistä asioista.

– Arvelen, että tätä juhla-asiaa on viety eteenpäin sillä ajatuksella. Toki lähtökohdan pitää olla se, että asiat pitää käsitellä etukäteen, mutta näin tämä on nyt mennyt, hän toteaa.

Kilpiä kertoo käyneensä läpi sekä korkeimman hallinto-oikeuden käytäntöjä että muiden kuntien ohjeistuksia viranhaltijoiden merkkipäivien järjestämisestä.

– Tulin siihen tulokseen, ettei Kurikassa toimittu oikein, ja tein asiasta valituksen aluehallintovirastoon. Samalla kuulin, että valituksen käsittelyyn menee kahdeksan kuukautta, hän kertoo.

Valituksen läpimenoa Kilpiä ei lähde ennakoimaan. Hän kuitenkin arvelee, että mikäli avi toteaa kaupungin toimintatavan virheelliseksi, saattavat virkamiehet joutua maksamaan juhlista syntyvät kustannukset itse.

– No, en minä tiedä, miten tässä asiassa käy, hän toteaa.

Kilpiä seuraa kotikaupunkinsa Kurikan päätöksiä aktiivisesti, innokkaana kansalaisena.

– Saan valtavasti kannustusta kuntalaisilta. He toivovat, että seuraisin asioita, kun he eivät välttämättä aina itse ymmärrä. Tämä on minulle harrastus, ja miksi en käyttäisi taitoani hyväksi, kun minulla kerran sellainen on, asianajajan tehtävistä eläkkeellä oleva Kilpiä kysyy.

Ala-Nisula sanoo olevansa tyytyväinen siitä, että kaupunki on päättänyt järjestää syntymäpäiväjuhlat viranhaltijalleen, ja on kutsunut kuntalaiset mukaan juhliin avoimella ja kaikille osoitetulla kutsulla.

– Kun miettii mittasuhteita kaiken sen suhteen, mitä kaupungissa tapahtuu, on hienoa, että välillä tulee tällaista hyvääkin. Toivottavasti juhla saa suurimman osan hyväksynnän, ja kuntalaiset tulevat moikkaamaan Juhaa perjantaina, hän sanoo.

Lisää aiheesta

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset

Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta