Tilaajalle

Lehdet: Ilmajokelaislähtöisen luotsaama kiinteistösijoitusyhtiö Huhtanen Capital konkurssiin – ”Asuntosijoittajan rastit ovat olleet pitkään hukassa”

Kiinteistösijoitusyhtiö Huhtanen Capital asetettiin perjantaina konkurssiin.

Konkurssista kertovat useat mediat.

– Käräjäoikeuden mukaan yhtiön varat eivät riitä velkojen maksamiseen ja se on maksukyvytön, Helsingin Sanomat kertoo.

HS:n mukaan Huhtanen Capitalista tuli Suomen asuntomarkkinoiden nopean jakautumisen ja vauhtisokeuden uhri.

Yhtiö osti taantuvilta paikkakunnilta edullisia vuokrataloja, joista monet alan toimijat ovat halunneet eroon. Pankit suhtautuivat Huhtasen hankkeisiin epäillen, eikä rahoitusta löytynyt.

– Tämä strategia ei sitten toiminut eikä onnistuttu. Rahoitus ei toiminut missään vaiheessa oikein kunnolla, yhtiön 35-vuotias perustaja ja pääomistaja Juha-Matti Huhtanen sanoo lehden haastattelussa.

Huhtanen on ilmajokelaislähtöinen ja hän on tunnettu myös huippusuunnistajana.

Konkurssi herätti edunvalvojan

Kauppalehti kirjoittaa, että asuntosijoittaja Huhtanen Capitalin konkurssi on herättänyt vuokranantajien edunvalvojan.

– Huhtanen Capitalin tapauksessa on annettu täysin vastuuton ja epärealistinen kuva asuntojen arvosta, vuokratuotoista ja yhtiön tilanteesta, Suomen Vuokranantajien yhteiskuntasuhdejohtaja Tuomas Viljamaa toteaa Kauppalehdelle.

Vuokranantajien Viljamaa muistuttaa jutussa, että monia on johdettu harhaan ja moni menettää rahansa. Sijoittajille on annettu katteettomia lupauksia suurista tuotoista.

– Jos joku asia kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se ei todennäköisesti ole totta.

Lehti kertoo, että Viljamaan mukaan on tärkeää, että "epärealistiset veivaukset" tulevat julkisuuteen. Nollakorkoympäristö ruokkii sijoitusmarkkinoilla myös epäterveitä ilmiöitä, vaikka vuokratuoton normitaso olisikin maltilliset 3–4 prosenttia.

– Asuntosijoittamisella voi toki päästä hyviin tuottoihin, mutta se vaatii harkintaa ja osaamista.

"Pörssitie on katkennut"

Aamulehti otsikoi konkurssiuutisen näin: Huippusuunnistajan sijoitusyhtiö osti kalliilla velkarahalla vanhoja asuntoja pikkupaikkakunnilta. Ajautui nyt konkurssiin: "Olen menettänyt kaiken, velkoja en pysty maksamaan".

Jutussa todetaan, että Huhtanen Capitalin pörssitie on katkennut: kiinteistösijoittaja on nyt sekä ylivelkainen että maksukyvytön. Asuntosijoittajan pääosin iäkkäät kohteet sijaitsevat suurelta osin pienillä paikkakunnilla. Sijoitusasuntojen vastikkeetkin ylittävät vuokratuotot.

– Huippusuunnistajanakin tunnettu Juha-Matti Huhtanen arveli kesäkuussa 2018, että hänen kiinteistösijoitusyhtiönsä Huhtanen Capital olisi pörssin päälistalla vuonna 2020. Sen jälkeen asuntosijoittajan rastit ovat olleet pitkään hukassa, lehti kirjoittaa.

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta