Tilaajalle

Lasten liikuntamaa kokosi kymmeniä lapsiperheitä Kirmaus-halliin 
- On hyvä, että lapset saavat täällä liikkua oman mielenkiintonsa mukaan

SEINÄJOKI

Aitoa liikunnan iloa ja riemua oli nähtävillä perjantaina Ylistaron Kirmaus-hallissa, kun lähes sata lasta vanhempineen peuhasi syysloman päätteeksi järjestetyssä perheen yhteisessä liikuntatapahtumassa, Lasten liikuntamaassa.

Tarjolla hallissa oli erilaisia liikunta-aktiviteettejä, muun muassa sählyä, sulkapalloa, koripalloa, trampoliinihyppyjä, tunnelissa ryömimistä, köysikiipeilyä, liukumäkeä, keilausta ja tasapainoilua laudan kanssa.

Helsingistä syyslomalle Ylistaroon tullut Helmi Sihvonen toi Aaro ja Niilo -pojat sekä siskon poikansa Lamin Ceesayn temmeltämään halliin. Nelikko pelasi sählyä hallin nurkkaan tehdyllä pienoiskentällä.

– Tulemme lomailemaan lasten mumman kesäpaikalle Kylänpäähän. Ylistarossa asuva serkkuni vinkkasi tästä tapahtumasta. Tämän jälkeen suuntaamme koko porukalla lounaalle paikalliseen ravintolaan.

Vanhin pojista 11-vuotias Aaro oli ensimmäistä kertaa Kirmaus-hallissa.

– Halli on kiva ja täällä on tosi paljon tekemistä. Köysissä roikkuminen on ollut mukavinta.

Vapaapäivää hallissa viettänyt Sari Hirvelä opasti sulkapallon alkeisiin puolitoistavuotiasta Topi-poikaansa.

– Poika on innokas kokeilemaan kaikkia lajeja. Kuulin sattumalta tästä tapahtumasta. Halli on aivan lenkkitiemme varrella ja päätimme lähteä tänne yhdessä liikkumaan. Täällä on tekemistä monen ikäisille lapsille ja myös vanhemmille.

 

Antti Hautalahti seurasi lastensa Elsan, Jaakon ja Paavon touhuja tyytyväisenä tutussa hallissa.

– Täällä on tarjolla perheille mukavaa ohjelmaa näin sadepäivänä. Itse pääsin myös mukaan, kun olen syyslomalla. Tykkäämme käydä täällä yhdessä.

Maria ja Sami Varjo tarkkailivat lastensa Kerttulin, Matiaksen ja Asserin tasapainottelua hyvillä mielin.

– On hyvä, että lapset saavat täällä liikkua oman mielenkiintonsa mukaan. Samalla saadaan perheitä liikkeelle ja näkee myös tuttuja. Pojille on täällä kerran viikossa myös ipana-jumppaa.

Marika Malmberg ja Johanna Mäki-Töyli peuhasivat yhdessä lastensa Anton Rannan sekä Ninni, Minttu, Manu ja Ossi Mäki-Töylin kanssa

– On tosi kiva, että lapsiperheille järjestetään tällaisia tempauksia syyslomalla. Saimme tietää tästä facebookin kautta, Marika Malmberg kiitteli.

Myös Johanna Mäki-Töyli oli tyytyväinen tapahtumaan.

– Täällä on ollut mukavaa ja tulee samalla itse liikuttua.

Liikuntamaan järjestelyistä vastasivat Seinäjoen kaupungin Liikuntapalvelut ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Ylistaron paikallisyhdistys. Tapahtumat osoittautuivat yllättävän suosituksi niin Ylistarossa kuin Peräseinäjoella torstaina.

– Nämä Lasten liikuntamaat ovat olleet loistavia tilaisuuksia myös vanhemmille ja isovanhemmille nähdä lastensa liikkumista. Ajankohta syysloman päätteeksi toimi nyt hyvin, kun ulkona oli sateiset kelitkin, kertoi Leena Iskala Liikuntapalveluista.

Tapahtuman tarkoituksena on liikuttaa perheitä yhdessä.

– Emme järjestäneet tapahtumaan ohjaajia, emmekä tuoleja, vaan vanhemmat ohjasivat ja innostuivat samalla itse liikkumaan.

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta