Tilaajalle

Laihialaiset pääsevät taas polskimaan omaan uimahalliinsa, käyttäjät ovat tyytyväisiä sen uudistuneeseen ilmeeseen

14 kuukauden odotuksen jälkeen laihialaiset pääsivät maanantaiaamuna tutustumaan remontoituun, mutta uutuutta kiiltävään uimahalliin.

Valoisa ja avartunut tunnelma tuli jo aulassa esille. Tila oli kasvanut jopa nelinkertaiseksi ja kahvipöytiäkin oli aulassa.

Pasi Niemi joi aulassa rauhassa kahvia.

– Tulin heti katsomaan miltä täällä näyttää. Olen kuntosalilla kuntouttanut itseäni ja nyt aloitan uinnin kilojen karistamiseksi. Menen uimaan sitten iltapäivällä, näkemäänsä tyytyväinen mies jutusteli.

Syysloman kunniaksi auki saatuun uimahalliin ei parin ensimmäisen tunnin aikana ollut joukkoryntäystä, mutta vajaat kolmisenkymmentä kuntalaista altaissa ui ja polskutteli.

Paikalla oli hyvin edustettuna koko kunnan väki eläkeläiskuntouimareista pikkulapsiperheisiin.

– Laihialla on uitu aina paljon ja uimahalli on kaikille tuttu. Täällä tai siis vanhassa uimahallissa ovat vuosia käyneet eskarilaiset ja koululaiset. Laihialaiset osaavat käyttäytyä uimahallissa, uimavalvoja ja -opettaja Sari Dahlsten hymyilee.

Uimahallissa on turvallista kylpeä. Dahlstenin kohdalle ei ole sattunut yhtäkään vähältä piti tilannetta.

– Joskus poikia pitää ojentaa olemaan juoksematta, mutta ei sen kummempaa, hän kertoo.

Uimahallissa on töissä kaksi valvojaa, kaksi kassahenkilöä ja kuulemma sekalainen joukko tuuraajia.

Lasten- tai paremminkin pulikointialtaassa kävi vipinä. Jami Verronen vakuutti, että nyt Laihialla on hyvä uimahalli.

– Vesi on lämpöistä ja sauna on ainakin kolme kertaa isompi kuin entinen. Lisäksi se on tarpeeksi kuuma, poika kertoi liki innoissaan.

Verrosen mielestä parasta uimahallissa on itse uiminen.

– Olen täällä kaverin kanssa ja sitten on sen isoveli ja sen kaveri, Verronen kertoo uimaseurueestaan.

Maanantaina uimaan ehtivät syyslomalta muutamat lapsiperheet ja myös syyslomalla oleva Vesa Leino, joka oli ottanut lapsenlapsensa mukaan uimaan.

– Tämä valoisuus ja valkoiset seinät on hyvä juttu. Edellinen oli sellainen synkkä ja tumma. Saunasta on tehty riittävän iso, tosin se ei nyt ollut tarpeeksi lämmin. Ehkä illansuussa sitten, kun seinät ovat ehtineet lämmetä kunnolla, Leino pohdiskeli.

Isossa altaassa sammakkouintia rauhalliseen tahtiin harrasti Seppo Salminen. Hän osoittautui oikeaksi kuntouimariksi, sillä hallin 14 kuukauden kiinniolo oli vienyt miehen kaverin kanssa pari kertaa viikossa Ilmajoelle uimaan.

– Kyllä tämä vesi ja uiminen tekevät niin hyvää selälle ja kaikille lihaksille ja nivelille, että ei täältä halua olla pois, normaalisti useita kertoja viikossa uiva ja itseään lapinkoiran yksinhuoltajaksi tituleeraava mies kertoi hymyillen.

Hänkin nostaa uimahallin valoisuuden ja hyvän saunan ihan kärkeen hyvien puolien arvioinnissa.

Syyslomalla uimahalli on auki tiistaista torstaihin kello 10–21, perjantaina kello 12–21 ja viikonloppuna kello 10–16. Laihian kunta tarjoaa syysloman lauantaina ja sunnuntaina kaikille ilmaiset uinnit.

Uimahallin kertaliput ovat aikuiselta 5,50 euroa, opiskelijoilta, lapsilta ja eläkeläisiltä kolme euroa. Alle 6-vuotiaat lapset pääsevät huoltajan kanssa ilmaiseksi. Perhelippu maksaa 13 euroa.

Miljoonalla saatiin toimiva uimahalli

Laihian tekninen johtaja Jari Mansikka-aho pyöräili uimahallille kertomaan yleisölle avatun uimahallin remontista.

– Olen todella tyytyväinen miten hyvää jälkeä on tehty ja miten paljon toimivammaksi uimahalli on saatu ja vieläpä varsin pienin kustannuksin, Mansikka-Aho vakuutti.

Konsulttityönä suunnitellun ja pääosin urakkatarjouksien avulla tehty remontti ei maksanut kuin miljoona euroa. Kunnan oma väki hoiti vain sisätilojen purkutöitä.

Suurin parannus koskee naisten puolta, joka sai roimasti lisätilaa ja samalla kokonaan uudet sauna- ja pukutilat laajennusosaan.

Kaiken kaikkiaan uusia neliöitä tuli noin 150. Myös miesten sauna- ja pukutilat rakennettiin käytännössä kokonaan uusiksi.

Lisäksi saunatiloista tehtiin esteettömät, joten pyörätuoleilla pääsee nyt hyvin kylpemään.

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset

Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta