Tilaajalle

Kristillisdemokraattien syyskokouksen henkilövalinnat sähköistyivät viime hetkellä – Yksi on varmaa: Vuoden päästä puheenjohtaja vaihtuu

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien syyskokous sähköistyi kerta heitolla Närpiössä, kun istuva puheenjohtaja Kimmo Rantanen (kd.) ryhtyi viime hetkillä empimään jatkohalujaan, eikä puolueella ollut muita ehdokkaita piirin johtoon.

– Kokousväki pyysi ja vetosi, että Kimmo (Rantanen) jatkaisi vielä yhden vuoden tilanteestaan huolimatta. Ensi vuonna on sitten kiinnostava syyskokous, kun piiri saa uuden puheenjohtajan, puhaltaa piirisihteeri Anne Nätynki jännittävän kokouksen päätteeksi.

Istuvalla ja jatkavalla puheenjohtajalla työkiireitä

Piirisihteerin mainitsema tilanne liittyy jo kahdeksannen puheenjohtajavuotensa aloittavan Rantasen työkiireisiin.

– Töissä lähinnä on kovat paineet, kun koululla on muuttorutistus käynnissä, Seinäjoen Törnävän koulun rehtorina toimiva Rantanen sanoo.

Vaikka koulun varsinainen muuttoruljanssi väistötiloina toimiviin kontteihin alkaa olla jo loppusuoralla, kuuluu käytännön järjestelyihin kaikenlaista, mikä tulee vielä vaativan rehtorin viran päälle.

Esimerkiksi kaikkien esitystekniikoiden täytyy toimia.

– Opettajilla on paljon sähköistä opetusmateriaalia 1.–4.-luokkalaisille, ja se vaatii paljon työtä. Myös lasten turvallinen kulkeminen koulun pihamaalla täytyy varmistaa, Rantanen luettelee rehtorin vastuitaan.

Rantanen ehti siis empiä jatkohalujaan, ja mietti vakavissaan hektiseen elämäntilanteeseensa helpotusta, ettei henkilökohtainen väsymys iske. Kentän tuki sai kuitenkin miehen jatkamaan.

– Olen edelleen innokas jatkamaan, Rantanen vakuuttaa.

– Sain kokoukselta vahvan mandaatin sekä lupauksen hyvästä tuesta. Minulla on hyvä esikunta, Rantanen kertoo perusteista, jotka saivat jatkamaan vielä yhden vuoden.

Rantanen pitää toisaalta tilannetta myös hyvänä Pohjanmaan kristillisdemokraateille, sillä nyt on vuosi aikaa kartoittaa uusia puheenjohtajaehdokkaita ja valmentaa heitä tehtävään.

Oletko täysin varma, ettet jatka enää vuoden päästä?

– Kyllä. Olen täysin varma.

Puheenjohtaja tuntee puolueensa vahvuudet

Kristillisdemokraattien asemaan alueella puheenjohtaja tuntuu olevan varsin tyytyväinen.

– Viime eduskuntavaaleissa puolueen äänimäärä vaalipiirissä lisääntyi.

Vaasan vaalipiiristä eduskuntaan valittiin Peter Östman, joka on myös puolueen 1. varapuheenjohtaja. Luotolainen on istunut eduskunnassa 2011 vaaleista lähtien.

– Jäsenkunta pyrkii tekemään aktiivisesti töitä. Näen kuitenkin, että meillä on määrätynlaiset kristityt arvot, jotka eivät paljon siitä heilu, Kimmo Rantanen näkee puolueensa vahvuudet.

Yksi on ainakin varmaa. Vuoden päästä KD-piiri saa uuden puheenjohtajan. Aika näyttää, onko esimerkiksi puoluevaltuuston puheenjohtajalla Aki Ruotsalalla kiinnostusta tehtävään.

Alahärmäläissyntyinen Ruotsala asuu nykyisin Seinäjoella ja toimii Kuortaneen kunnan elinkeinovastaavana.

Piirihallitukseen seitsemän uutta nimeä

Jatkokaudelle valittu Rantanen valittiin myös puoluehallitukseen ja varajäseneksi piirikokous valitsi Pentti Ahopellon Alavudelta.

Piirihallitukseen valittiin erovuoroisten tilalle Seppo Pitkämäki Ilmajoelta, Pentti Ahopelto Alavudelta, Johanna Yli-Kaatiala Alavudelta, Kari Laine Lapualta, Merja Latvala Kurikasta, Tiina Hauta Kauhavalta ja Anita Viik-Ingvesgård Kristiinankaupungista.

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset

Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta