Tilaajalle

Kommentti: Toisiko Puuppolasta pois lähteminen kaivattua rentoutta Latvalan ajamiseen?

Ralliautoilija Jari-Matti Latvala teki fiksusti, kun viimein kommentoi lehtien otsikoissa vellonutta parisuhteensa tilannetta. Keskitetty, lyhyt tiedonanto asiasta on riittävä: "Haluankin panna pisteen kaikelle lisäspekuloinnille yksityiselämääni liittyen. Hääni on päätetty perua."

Latvala on huippu-urheilija, joka tällä hetkellä taistelee pitkän ammattiuransa jatkosta. Tämä rallikausi on ollut Latvalalle vaikea ja hän on MM-pistetilanteessa tallikavereidensa takana. Suomalaiset tykkäävät moukaroida urheilijoita virheistä ja Latvalaa on pidetty helppona kohteena.

Keskellä lööppikohua Latvala kaatoi autonsa tasan viikko sitten Walesin MM-rallissa ja joutui keskeyttämään. Se oli ensimmäinen kunnon kaato Latvalalle 3,5 vuoteen, edellisen kerran ollessa Argentiinassa 2016.

Internetin forumeilla huutelevat oman elämänsä sankarit ovat unohtaneet, että Latvala on voittanut 18 MM-rallia ja pystyy edelleenkin kilpailemaan rallien voitoista. Tällä kaudella hän on neljänneksi eniten erikoiskokeiden pohja-aikoja ajanut kuljettaja. Historian kokeneimmalta kuljettajalta puuttuu vain se mestaruus ja sitä suomalaiset eivät hyväksy.

Jari-Matti Latvala on 34-vuotias. Hänellä olisi vielä monta hyvää vuotta aikaa lajin huipulla. Kalle Rovanperän ja Oliver Solbergin kaltaisten teinitähtien esiinmarssi luo näköharhaa siitä, minkäikäisenä ralliautoilija on parhaimmillaan. Kokemuksella on valtava rooli lajissa, jossa pieni virhe voi kostautua kaiken menettämisenä, vaikka myönnettäköön että Latvalalle näitä pieniä virheitä juuri on kertynyt.

Juuri nyt Latvala tarvitsisi kaiken tuen, mitä hän tarvitsee yksityishenkilönä sekä urheilijana. Hänen tallipäällikkönsä Tommi Mäkinen on kuitenkin esiintynyt iltapäivälehtien palstoilla kommentoiden kohua. Se osoittaa, että Mäkisen suunnalta ei ainakaan täyttä tukea ole olemassa. Mäkinen tuntuu itsekin sotkeutuvan nyt kohuihin joka käänteessä, kun hänen elämäkertakirjansakin sisällöstä käydään kulisseissa vääntöä.

Spekulaatioissa on ollut esillä, että Toyotan kuljettajista juuri Latvala olisi se, joka joutuisi tekemään tilaa Kalle Rovanperälle ensi kaudelle. Latvala ansaitsisi uralleen sellaisen päätöksen, mikä ei jättäisi jossittelulle sijaa. Voisi jopa olla, että tallinvaihto olisi juuri se, mikä toisi sitä kaivattua rentoutta takaisin tuurilaisen ajoon. Toyotalla virolaisen Ott Tänakin varjossa ei edes ole mahdollisuutta loistaa.

Suomalaisen rallifanin huolestunut kysymys kuuluukin: Onko Latvalalle enää muita vaihtoehtoja talliksi?

Lisää aiheesta

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta