Tilaajalle

Kokkolalainen mies ampui liikkuvaa autoa kaupungin keskustassa - Ampujaa syytetään murhan yrityksestä ja viidestä muusta rikoksesta

KOKKOLA

Liikkuvaa henkilöautoa kohti ammuttiin aseella Kokkolan keskustassa sunnuntaiaamuna heinäkuussa.

Tapausta puitiin käräjäoikeudessa keskiviikkona. 38-vuotias kokkolalainen mies on syytteessä murhan yrityksestä, sekä viidestä muusta rikoksesta.

Tapahtumat saivat alkunsa päihdekeskus Portin pihalta. Syytteessä oleva mies yritti tunkeutua pihalle pysäköityyn autoon, mutta kuljettaja painoi kaasua ja pakeni paikalta.

Alkoi takaa-ajo.

Takaa-ajaja pääsi Torikadulla edellä menneen auton rinnalle, laski ikkunan alas, ja ampui 22 kaliiperin pienoisrevolverilla laukauksen kohti viereisen auton sivuikkunaa.

Luoti lävisti kuljettajan puoleisen ikkunan ja rikkoi sen kokonaan. Luoti ei osunut kuljettajaan, vaan pysähtyi auton rakenteisiin.

Syyttäjän näkemyksen mukaan syytetyn tarkoituksena oli tappaa, tai ainakin ampujan on täytynyt käsittää, että kuljettaja voi kuolla luotiin.

Syyttäjän mukaan teko on tehty vakaasti harkiten, ja se on ollut omiaan aiheuttamaan vakavaa vaaraa ulkopuolisille tienkäyttäjille.

Vaihtoehtoisina syytteinä syyttäjä esittää törkeää pahoinpitelyn yritystä tai vaaran aiheuttamista.

Murhan yrityksen lisäksi miehelle luettiin viisi muutakin syytettä. Nämä ovat vaaran aiheuttaminen, ampuma-aserikos, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta, räjähderikos ja törkeä huumausainerikos.

Syyttäjän mukaan hän aiheutti vakavan vaaran omassa autossaan apukuljettajan paikalla istuneelle naiselle, jonka edestä hän oli ampunut laukauksen.

Mies on tunnustanut ampumisen ja sen, että nainen istui hänen vierellään.

Häneltä puuttui lupa 22-kaliiperin pienoisrevolverin hallussapitoon, eikä ajokorttikaan ollut voimassa.

Syyte räjähderikoksesta tuli kahden sähkönallin hallussapidosta.

Kotietsinnässä miehen luota löytyi 90 grammaa amfetamiinia ja 114 grammaa kuivattua kannabiksen lehteä.

Hän oli lisäksi viljellyt hamppua. Asunnossa kasvoi 47 kannabiskasvia.

Yleisen arvion perusteella kasveista olisi tullut 1 175 grammaa valmista marihuanaa.

Ampuja myönsi kaikki syytteet oikeiksi, mutta kiisti murhan yrityksen.

Syyttäjän mukaan rangaistusta mitattaessa on koventamisperusteena otettava huomioon hänen aikaisempi rikollisuutensa. Hän on usein syyllistynyt samankaltaisiin rikoksiin.

Syyttäjä vaatii hänelle ehdotonta vankeusrangaistusta.

Mies oli vapautunut keväällä vankilasta ja hän oli tekohetkellä ehdonalaisessa. Hän pysyy edelleen vangittuna, koska hänelle tuomittava vankeusrangaistus on joka tapauksessa vähintään kaksi vuotta ehdotonta vankeutta.

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta