Tilaajalle

Kirkkoherra ilahtui odotetusta päätöksestä – "Pääsemme nyt käsiksi suojeltujen rakennusten tukirahoihin"

Teuvan seurakunnan kirkkoherra Lauri Annala on mielissään kirkkohallituksen tekemästä suojelupäätöksestä. Suojelu mahdollistaa entistä paremmin korjausavustusten saamisen kirkon remontteihin tulevaisuudessa.

– Hyvä, että kirkko suojellaan. Meillä on remontti menossa parhaillaan. Kirkko on yli 50 vuotta vanha ja Museoviraston peukalo on jo ollut muutosten päällä, mutta nyt pääsemme myös suojelluille rakennuksille tarkoitettuihin tukirahoihin käsiksi. Seurakunnan talous on ollut aina hyvällä tolalla ja olemme maksaneet muiden remontteja. Ikinä ei ole tullut mitään takaisin, joten toivoimme, että näin kävisi myöhemmin, Annala perustelee.

Annalan mukaan suojelupäätös oli odotettu.

– Museovirasto suhtautui asiaan heti positiivisesti. Kirkko on kuuluisa Tove Janssonin tekemän alttaritaulun ansiosta ja haluamme suojella sitä. Taulu on maalattu suoraan seinään, ja jos halutaan, että se säilyy, rakennus on säilytettävä.

Suojelupäätös ei aiheuta erityisiä toimenpiteitä.

– Museoviraston edustajat ovat olleet juuri paikan päällä tekemässä suunnitelmia, joten päätös ei aiheuta sen kummempia toimenpiteitä tällä hetkellä. Meillä on lähdetty alun perinkin siitä, että kaikki tehdään oikein ja vanha suojellaan viisaasti.

Teuvan kirkon remontin on tarkoitus valmistua pääsiäiseen mennessä.

– Töitä on vielä paljon tehtävänä, sillä kaikki tilat käydään läpi. Huhtikuun alussa on tarkoitus olla valmista.

Kirkkoherra kehuu Teuvan hyvää sisäistä henkeä. Tästä on osoituksena kirkonmenojen väistöjärjestelyt kirkon remontin aikana.

– Saamme käyttää vanhaa seurakuntataloa, joka myytiin 50-luvulla kunnalle. Kulttuuritalo Orrela toimi aikoinaan kirkkona sen ajan, kun vanhan kirkon palamisen jälkeen uusi kirkko valmistui 1953. Samoissa tiloissa olemme nyt kunnan vuokralaisena pitäneet jumalanpalveluksia, hautajaisia ja häitä. Täällä on ollut aina yhdessä elämisen ja yhteen hiileen puhaltamisen meininki.

Lisää aiheesta

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta