Tilaajalle

Kertunlaakson koulun ensimmäiset oppilaat aloittavat jo ensi syksynä – ”Koulu purkaa myös Tanelinrannan koulun paineita”

SEINÄJOKI

Kertunlaakson koulun pikapuoliin alkavat rakennustyöt näkyvät jo lähivuosina helpotuksena oppilaita pursuavalla Tanelinrannan koululla. Näin arvelee sivistys- ja hyvinvointijohtaja Heikki Vierula .

– Luulen, että tällä kouluhankkeella ratkaistaan myös se, että Tanelinrantaan saadaan mahtumaan Karhuvuoren alueelta tulevat lapset, hän sanoo.

Tällä Vierula myös katkaisee puheet vielä aiemmin suunnitelmissa olleesta Karhuvuoren koulusta. Hän sanoo, ettei pidä hyvänä ajatusta koulusta, joka rakennetaan asuinalueen perälle. Näin olisi tapahtunut, mikäli Karhuvuoreen olisi rakennettu oma koulu.

– On aina parempi, että koulu on asuinalueen kaupungin puoleisella reunalla. Sinne riittää lapsia paremmin tulevinakin vuosina, Vierula tähdentää.

Vierula on havainnut oppilaskierron asuinalueilla olevan noin kymmenen vuoden mittainen. Sen jälkeen koululaisten määrä vähenee. Hyllykallion koulun alue on tehnyt poikkeuksen.

– Siellä oppilaita on riittänyt ihmeen hyvin, Vierula toteaa.

Kertunlaakson uuteen kouluun tulee tilaa noin 150 alakoululaiselle. Koulu alkaa kaksisarjaisena, ja toistaiseksi sinne tulee neljä alinta luokkaa.

– On kuitenkin jo nähtävissä, että vuoden 2018 ikäluokka on selkeästi aiempia ikäluokkia pienempi. Siinä vaiheessa, kun se tulee kouluikään, tulee koulusta todennäköisesti 1-sarjainen, ja silloin siellä tulisi olemaan kuusi luokka, Vierula suunnittelee.

Tähän saakka Kertunlaakson alakoululaiset ovat jakautuneet kolmelle eri koululle vähän sen mukaan, missä päin asuntoaluetta heidän kotinsa sijaitsee.

– Jatkossa tavoite on, että pienimmät kävisivät koulua lähimpänä, Vierula toteaa.

Kertunlaakson koulun rakennustyöt alkavat heti sen jälkeen, kun lupa perustusten ja muiden pohjatöiden tekoon on tullut lautakunnasta. Pieni kiirekin painaa päälle, sillä Vierulan mukaan ensimmäisten oppilaiden on tarkoitus aloittaa Kertunlaaksossa jo vuoden kuluttua syksyllä.

– Tavoite on, että pari ykkösluokkaa aloittaisi jonkinlaisilla tilapäisjärjestelyillä heti syksyllä, ja muuttaisi jossain vaiheessa uuteen rakennukseen, hän sanoo.

Kertaalleen laajennettu Kertunlaakson päiväkoti on suunniteltu siten, että sen yhteyden voidaan myöhemmin rakentaa koulu. Rakennusoikeutta tontilla on 6833 neliömetriä, ja toistaiseksi siitä on käytetty 2243 neliömetriä.

Koulu Kertunlaaksoon pikavauhtia

Seinäjoen kaupungin lupa-asiainlautakunta antaa tiistaina luvan Kertunlaakson uuden koulun rakennustöiden aloittamiselle. Lupaa haetaan perustusten, alapohjatöiden sekä väestösuojan runkorakenteiden tekemiseen.

Lopullinen rakennuslupa tulee käsiteltäväksi sen jälkeen, kun urakan esisopimus on tehty. Kilpailutus koulun rakennusurakasta on menossa parhaillaan.

Koulun rakennuttava kaupunki hakee lupaa rakennustöiden aloittamiselle jo ennen päätöksen lainvoimaisuutta. Näin siksi, että hankkeen aikatauluilla on tiukat tavoitteet. Ensimmäisten oppilaiden toivotaan pääsevän uuteen kouluun jo vuoden kuluttua syksyllä.

Kertunlaakson koulu tulee kiinteästi päiväkodin yhteyteen. Suunnitelman mukaan koulu rakennetaan päiväkotirakennuksen laajennuksena. Rakennuksen laajuus on lähes 3 000 neliömetriä, ja sen lisäksi rakennetaan myös väestönsuojaksi tarkoitettu kylmä varastorakennus.

Naapureiden kuuleminen rakennusalueella on suoritettu, eikä heillä ole ollut huomautettavaa.

Kertunlaakson päiväkoti on valmistunut vuonna 2010. Sitä on laajennettu vuonna 2016. Päiväkodissa on kahdeksan ryhmää.

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta