Tilaajalle

Kerrostalokauppoja on jo sovittuna ensi keväälle, tuotanto käyntiin alkuvuodesta

KAUHAJOKI

Puukerrostaloelementtejä tekevä ProModulesin tehdas Kauhajoella starttaa ensi vuoden alkupuolella, ja työllistää alkuvaiheessa 10-15 ihmistä.

– Meillä on ensimmäiset kohteet myytynä ensi keväälle, ja alkukesään. Valitettavasti en voi kertoa, mitä ne ovat, toimitusjohtaja Olli Koistinen sanoo.

Kun toiminta lähtee kunnolla käyntiin, Koistinen uskoo seuraavana vuonna työväkeä olevan jo kolmisenkymmentä.

– Ei ole silti tarkoitus kasvattaa toimintaa heti alussa ainakaan liian isosti. Tietty vauhti riittää.

ProModules on vuonna 2017 perustettu yritys, jolla on kuusi omistajaa. Koistisen itsensä lisäksi osakkaina ovat tasasuuruisin osuuksin puukerrostaloja pystyttävän jyväskyläläisen JVR Rakenne oy:n toimitusjohtaja Arttu Suuronen, joka on myös ProModulesin hallituksen puheenjohtaja.

Kauhajokelaisia tai kauhajokelaislähtöisiä omistajia ovat Kimmo Koski, Ari Mäkelä ja Tuomo Hyyppä. Yksi omistajista on niin sanottu vähemmistöosakas.

Yhtiö on ostanut Isojoen Sahan omistuksessa olleen vanhan IS Compin teollisuushallin Kauhajoen Aronkylästä Kurikantien varresta. Hallissa on korjaus- ja muutostyöt meneillään.

– Kyllä tässä miljoonainvestoinneista puhutaan, kun lasketaan yhteen hallin osto, remontti ja koneinvestoinnit. Velkaakin tulee.

Naapurissa sijaitsevan ristiinliimattua puulevyä valmistavan CLT Plantin kanssa ProModulesilla ei ole yhteisomistusta, eikä ProModules ole sitoutunut ostamaan sieltä kerrostaloihin tarvittavia levyjä.

– Mutta olisihan se tyhmää, ellemme pyrkisi löytämään yhteistyötä. Olemme kyllä käyneet tunnustelevia neuvotteluja, Koistinen myöntää.

ProModules valmistaa puukerrostaloja avaimet käteen -periaatteella. Se tarkoittaa sitä, että yhtiö tarjoaa kohteen suunnittelun, elementtien valmistuksen ja pystytyksen. Arttu Suurosen JVR-Rakenne on pystyttänyt Suomen puukerrostaloista valtaosan, joten massiivipuurakentamisesta on olemassa vankka kokemus.

Suomessa on Koistisen mukaan ProModulesin lisäksi ainoastaan yksi vastaavanlainen puukerrostaloelementtien valmistaja, Elementti Sampo Kuhmossa. Vaikka yhtiöiden välillä varmaan tulee olemaan kilpailua, suurin puukerrostalojen kilpailija tulee vielä pitkään olemaan Koistisen mukaan betonikerrostalot.

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset

Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta