Tilaajalle

Kauhavan kaupunginjohtaja Markku Lumio haastatteluun Raumalle – Ehdokkaat Rauman kaupunginjohtajaksi haastatellaan vuoden alussa

Kauhavan kaupunginjohtaja Markku Lumio on saanut haastattelukutsun Raumalle.

Rauman kaupunginjohtajan valintaa valmisteleva toimikunta on päättänyt kutsua kahdeksan hakijaa haastatteluihin.

Asiasta kertoo Kuntalehti .

Oikeustieteen kandidaatti, varatuomari Markku Lumion lisäksi kutsun saavat filosofian maisteri Ari Korhonen Raisiosta, kasvatustieteen maisteri, MBA, Vesa Lakaniemi Raumalta, hallintotieteen maisteri Johanna Luukkonen Laitilasta, kauppatieteiden maisteri Hannu Mars Keuruulta, valtiotieteiden tohtori Antti Parpo Kaarinasta, hallintotieteiden maisteri Ilkka Salminen Tampereelta ja oikeustieteen kandidaatti, varatuomari, eMBA Pekka Sundman Turusta.

Mukana on viisi virassa olevaa kuntajohtajaa: Korhonen on Raision kaupunginjohtaja, Lakaniemi Eurajoen kunnanjohtaja, Lumio Kauhavan kaupunginjohtaja, Luukkonen Laitilan kaupunginjohtaja ja Mars Keuruun kaupunginjohtaja.

Haastatteluun kutsutuista myös Hannu Mars on aiemmin työskennellyt Kauhavalla. Hän on toiminut Kauhavan kaupungin kehitysjohtajana.

Hakijat haastatellaan 2.–3. tammikuuta.

Haku Rauman johtajaksi päättyi 5. joulukuuta. Viran tavoittelijoita oli kaikkiaan 10. Nykyinen kaupunginjohtaja Kari Koski jää eläkkeelle 30. kesäkuuta 2020.

Markku Lumio valittiin Kauhavan kaupunginjohtajaksi vuonna 2014. Virkakausi on määräaikainen ja päättyy ensi vuoden lopussa.

Kauhavalla on myös käyty neuvotteluja kaupunginjohtajan viran jatkosta. Lumio totesi lehtemme haastattelussa marraskuussa, että hän on kiinnostunut jatkamaan Kauhavalla kaupunginjohtajana eläkeikäänsä, vuoden 2025 loppuun asti.

Vaasan kaupunginjohtajan virassa Lumio toimi vuodet 2001–2011, kunnes ilmoitti erostaan luottamuspulan takia. Vaasan yliopiston kehittämispäällikkönä hän on ollut 2011–2013.

1990-luvulla Lumio toimi myös kunnallispolitiikassa kokoomuksen riveissä. Jyväskylän kaupunginhallituksen puheenjohtajana hän oli 1997–1999. Lumio haki samanaikaisesti Kauhavan kanssa myös Jyväskylän kaupunginjohtajaksi, mutta hän ei päässyt loppusuoralle.

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta