Tilaajalle

Kauhava valmis syyslomaan: Kaupunki, seurakunta ja eri yhdistykset tarjoavat nuorille monipuolisen kattauksen syysloma-aktiviteetteja

KAUHAVA

Kauhavan jäähalli täyttyi sunnuntaina aamupäivällä kymmenistä luistelevista nuorista.

Minna Hovila oli lähtenyt jäälle perheen poikien Emil ja Eljas Hovilan sekä heidän serkkunsa Oiva Hovilan kanssa.

Meneillään oli vapaata liikuntaa tällä kerralla ilman mailoja, koska tarjolla oli sunnuntaiseen tapaan ilmainen mailaton vuoro.

Vielä muutama vuosi sitten perheen äiti pelasi itsekin joukkueissa jääkiekkoa ja ringetteä. Tuskin siis ihme, että nyt poikien elämä pyörii paljolti lätkän ympärillä.

Lomaviikon ohjelmaan kuuluu useampi käynti hallilla. Aamupäivävuoroja kun tarjotaan poikkeuksellisesti perjantaihin saakka ja ne ovat ilmaisia.

Poikien äidillä on alkuviikosta töitä, mutta isä pääsee hallille mukaan. Loppuviikosta perhe aikoo suunnata Turkuun kylpylään.

Jääkiekko on poikien mielessä silloinkin, kun he eivät pääse hallille.

– Teen pihassa vetoja ja pelaan pleikalla, Eljas Hovila määrittelee alkavan viikon kulun. Muutkin pojat myöntävät, että kiekkojen vetelyt kuuluvat olennaisesti lähipäivien ajanviettoon.

Minna Hovila kehuu Kauhavan jäähallia. Hänen mukaansa se on saanut kiitosta myös monilta hallissa vierailleilta ulkopaikkakuntalaisilta.

– Pojat olisivat kyllä halukkaita tulemaan tänne luistelemaan ja vetelemään muulloinkin vapaa-aikoinaan, jos hallissa vain olisi enemmän aikoja tarjolla.

Hovilan mukaan kyse ei ole siitä, etteikö halli olisi enempiin jääaikoihin vapaana.

– Jotenkin tätä systeemiä saisi kehittää vaikka sitten pienen maksun turvin, Minna Hovila ehdottaa.

Syyslomaansa nuoret ja heidän perheensä aloittelivat jo lauantaina Kortesjärven Kitkan ulkoilualueella. Ohjelmassa oli muun muassa riistarasteja, köysirataa, tanssityöpajaa ja frisbeegolfia.

Maanantaina nuoret tutustuvat Ylihärmän yläkoululla sirkuksen jonglööraukseen ja akrobatiaan.

Keskiviikkona Alahärmän Häjyylykeskuksessa vietetään lasten taidepäivää.

Illemmalla Härmän lukion salissa ovat vuorossa lumihohtobailut.

Lisäksi nuoret pääsevät maanantaina eduskuntaan Hjallis Harkimon vieraaksi, perjantaina ottelumatkalle Vaasaan Sportin kotiotteluun ja lauantaina Tampereelle Superparkiin tai Karmivaan karnevaaliin.

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta