Kasvisruokabuumi pitää Seinäjoen keittiöt kiireisinä

Yhä useampi ravintolassa asioiva tiedustelee, saako ravintolasta myös täysin vegaanista ruokaa. Seinäjoen ravintoloitsijat kertovat järjestäen huomanneensa kysynnän jatkuvan kasvun. Muun muassa Uppalan kartano ja Juurella-ravintola ovat lisänneet kasvisruokia valikoimiinsa.

Mallas Kabackan ravintolavastaava Rami Haavisto kertoo yllättyneensä, kuinka moni Seinäjoella kyselee kasvisruoan perään. Lounaalla jopa 70 prosenttia asiakkaista valitsee joko kasvissalaatin tai lämpimän kasvisruoan lihavaihtoehtojen sijaan.

Kasvisruoasta ovat Haaviston mukaan kiinnostuneet niin lihansyöjät kuin vegaanitkin. Ravintolavastaava kertoo itse ihastuneensa soijasta valmistettuun oumph-kasviproteiinituotteeseen, joka muistuttaa rakenteeltaan kanaa.

KATJA PAJULA

Kommentoi

Luetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Nyt
  • Päivä
  • Viikko
Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi


Lisää Maakunnasta