Tilaajalle

”Kaikki eivät vielä hoksaa, että siinä on väistämisvelvollisuus, joku ajoi niin sanotusti laput silmillä” – Katso video, miten Ideaparkin edustan liikenne sujuu muutosten jälkeen

Seinäjoen Kauppajoupin kohdalla otettiin käyttöön uudet liikennejärjestelyt perjantaiaamusta.

Miten liikenteen kääntö onnistui?

– Sitä vähän säädettiin aamusta urakoitsijan kanssa jonkin aikaa. Pikkuisen yhdeksän jälkeen saatiin auki. Ihan hyvin se onnistui, kertoo elyn projektipäällikkö Janne Ponsimaa.

Mitä ne aamun säädöt tarkoittivat?

– Työmaa-aidoista tehtiin aiottua isommat jakajat siihen keskelle ohjaamaan liikennettä oikeaan paikkaan ympyrässä. Se tuli selkeämmäksi.

Mikä on mahdollisesti suurin haaste?

– Suurin ongelma tuntuu olevan, että kaikki Seinäjoen suunnasta tulevat eivät vielä hoksaa, vaikka paikalla on merkkejä, aitaa ja kärkikolmiota, että siinä on väistämisvelvollisuus.

– Nyt täytyy huomioida, että ympyrässä on liikenne. Kun on totuttu ajamaan pitkään suoraan, joku siinä ajoi niin sanotusti laput silmillä aamusta.

– Pitää seurata tilannetta ja tehdä muutoksia, jos tarvetta tulee, sanoo Ponsimaa, joka oli aamusta reilun tunnin paikan päällä seuraamassa liikennevirtaa.

Ponsimaa aikoi vielä palata perjantaina iltapäivästä paikan päälle katsomaan, miten liikenne sujuu.

Seinäjoen katupäällikkö Joni Ulvila oli vaihtanut tietoja elyn ja urakoitsijan kanssa aamupäivän mittaan, ja keskustelujen perusteella liikenne soljuu onnistuneesti.

Aamuvarhaisesta Kauppajoupin eritasoliittymän työmaalla ollut kuorma-autonkuljettaja Kristian Haapakoski ei ollut havainnut Ideaparkin tienoilla "mitään ihmeempää tungosta".

– Liikenne on näyttänyt sujuvan, sanoo Haapakoski kipattuaan maakuorman kaivurin leviteltäväksi.

 

Näin liikennettä säädettiin

 

Käytännössä kaikki Kantatie 67:n liikenne siirtyi käyttämään rakennettua kiertoliittymää, josta on myös katuyhteydet Suupohjantielle ja ensi viikon torstaina 14.11. avattavaan kauppakeskukseen.

– Käytännössä ilmajokelaiset kiertävät liikenneympyrän kautta ja jatkavat siitä Seinäjoelle päin. Seinäjokelaisille, jotka jatkavat ilmajoelle päin, ei tule paljon mutkaa jatkaessaan matkaa liikenneympyrän ja sillan välistä, Kreate Oy:n työpäällikkö Ari Välimaa opasti tienkäyttäjiä aiemmin.

– Toivomme tienkäyttäjiltä jatkossakin malttia ja pyydämme heitä huomioimaan muuttuvat liikennejärjestelyt. Alue saattaa ruuhkautua alkuvaiheessa, kun kauppakeskus avataan. Rakennustyöt tienrakennustyömaalla hiljenevät lähiaikoina ja siirtyvät talvitauolle, ely vetoaa tielläliikkujiin.

Poikkeusliikennejärjestelyt ovat käytössä aina loppukesään 2020 saakka, jonka jälkeen koko hankkeen valmistuttua Kantatien 67 liikenne siirtyy lopulliselle linjalleen kulkien rakennetun sillan alitse.

Samassa yhteydessä otetaan käyttöön myös alueen loput rampit. Viimeistelytöineen hankkeen on arvioitu valmistuvan syksyllä 2020.

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset

Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta