Tilaajalle

Jugend-hotellin omistaja vaihtui Pietarsaaressa

PIETARSAARI

Luotolaisravintola Strandiksen omistaja Anders Högberg on ostanut Pietarsaaren Jugend-hotellin.

Högberg tietää mihin ryhtyy, sillä Strandis on hoitanut Jugend-hotellin pitopalvelua kahdeksan vuoden ajan, kun hotellissa on järjestetty häitä, juhlia ja muita tapahtumia.

– Neuvottelut lähtivät käyntiin kesällä, kun näytti siltä, että vanhat omistajat halusivat jarruttaa ja minä halusin kaasuttaa, sanoo Högberg.

Strandis osti koko Jugend Home Hotelin osakekannan. Myyvänä osapuolena olivat Anders, Annika, Anette ja Stig Sandlin, sekä Ulrika Palmgren. Suurin omistaja oli Anders Sandlin 40 prosentin osuudellaan.

– Olen ollut kymmenen vuoden ajan mukana. Aikansa kutakin. Löysimme Andersin (Högberg) kanssa win win -tilanteen, sanoo Anders Sandlin.

Jugend-hotellia on pyöritetty kolmen ja puolen työntekijän voimin.

Vielä ei ole varmaa, jatkavatko he uudessa yhtiössä, mutta ainakin aikaisempi toimitusjohtaja Annika Sandlin jatkaa.

– Olemme tehneet tätä hommaa kahdenkymmenen vuoden ajan. Tarvitsemme uutta energiaa ja uusia ideoita, sanoo Annika Sandlin.

Hän on ollut hotellin toiminnassa mukana alusta alkaen, vuodesta 1999 lähtien. Hänen isänsä Stig osti kiinteistön seurakunnalta vuonna 1999 ja muutti sen hotelliksi. Ensimmäiset häät Jugend-hotellissa järjestettiin vuonna 2000.

– Ja he ovat vieläkin naimisissa, Sandlin tietää.

Annika Sandlinin toimenkuva säilyy uudessa yhtiössä lähes ennallaan, mutta toimitusjohtajan tehtävät ovat jo siirtyneet Högbergin vastuulle.

Jugend-hotellissa on kahden tason majoituspalvelua. Yöpyjät voivat majoittua joko majataloon tai hotelliin. Huoneita on kolmekymmentä ja majoituspaikkoja 50.

Högberg säilyttää hotellin nimen ja toiminnan ennallaan, mutta aikoo kehittää ruokapuolta ja tapahtumatarjontaa. Hotellin yhteydessä on Jugendsali, jossa on 200 istumapaikkaa.

– Yhtä suuria paikkoja, jossa voi samanaikaisesti ruokailla ja seurata ohjelmaa, ei ole kaupungissa tarjolla, sanoo Högberg.

Uutta lounaspaikkaa hän ei aio perustaa, koska niitä on kaupungissa jo riittävästi.

Hän on tyytyväinen Pietarsaaren tapahtuma- ja kulttuuritarjontaan. Anders Sandlinin ja Anders Högbergin mielestä on harmittavaa, että tapahtumat saavat usein joko suomen- tai ruotsinkielisen leiman.

– Haluan järjestää kieliryhmät yhdistäviä tapahtumia. Eikä pidä unohtaa sitä tosiseikkaa, että Pietarsaari on monikulttuurinen kaupunki. Merkittävä osa väestöstä on syntyperältään muunmaalaisia, sanoo Högberg.

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta