Tilaajalle

Jalasjärven yläasteen väistötiloista valitus – Väistöön siirtyminen saattaa lykkääntyä kuukausilla, oppilaiden vanhemmat ovat raivoissaan

KURIKKA

Jalasjärven yläasteen väistötiloista on tehty Kurikan kaupungille oikaisuvaatimus.

Oikaisuvaatimuksen lähettäjä on valittanut asiasta myös Markkinaoikeuteen. Valituksen perusteena on tarjouspyynnön tulkinnanvaraisuus ja virheellisyys.

Kaupunki on todennut väistötilojen tarjouspyynnössä olevan tulkinnanvaraa. Lisäksi osa tarjouksista poikkeaa tarjouspyynnöstä, jolloin niitä ei voida pitää riittävän vertailukelpoisina.

Kurikan tekninen johtaja Jari Akkanen ehdottaa tekniselle lautakunnalle, että kaupunki kumoaa tekemänsä päätöksen, tekee siitä oikaisun ja aloittaa uuden väistötilojen hankintaprosessin.

Tekninen lautakunta käsittelee asiaa seuraavassa kokouksessaan keskiviikkona 2. lokakuuta.

Taustaa: Jalasjärven yläasteella sisäilmaongelmia

Jalasjärven yläasteella on sisäilmaongelmia, jotka ovat aiheuttaneet oireita ja sairauspoissaoloja oppilaille ja henkilökunnalle.

Koulu tarvitsee väistötilat noin kolmeksi vuodeksi, kunnes uusi koulukeskus on valmis.

Oppilaiden ja henkilökunnan on ollut tarkoitus siirtyä väistötiloihin 2. tammikuuta 2020. Ennen teknisen lautakunnan kokousta Jari Akkanen ei voi sanoa, vaikuttavatko valitus ja mahdollinen uusi kilpailutus aikatauluun.

Yläkoululaisten vanhempien saamassa wilma-viestissä kuitenkin sanotaan, että väistötilat saadaan käyttöön 15. heinäkuuta 2020 mennessä – siis yli puoli vuotta aiottua myöhemmin.

Viestissä luvataan myös kaksi uutta hirsirakenteista, siirrettävää rakennusta koulun alueelle. Niiden hankinta on tarkoitus kilpailuttaa nopeasti, että ne saataisiin koululle jo tänä vuonna.

Viestin on allekirjoittanut Kurikan kaupungin tilapalvelupäällikkö Niko Kujala.

Oppilaiden vanhemmille väistötilojen epäonnistunut kilpailutus oli huono uutinen.

– Olemme valmiita vaikka koululakkoon, jos ei pian ala tapahtua, eräs toimituksen tavoittama vanhempi toteaa.

Hänen mukaansa vanhemmat ovat kilpailutuksessa tapahtuneesta virheestä raivoissaan.

– Sairastuneita lapsia on kymmeniä. Eihän tämä ole mistään kotoisin, että asia vain lykkääntyy.

Väistötiloista tuli kesällä kolme tarjousta

Kaupunki järjesti tarjouskilpailun väistötiloista kesällä 2019. Määräaikaan 2. elokuuta mennessä tarjouksia tuli kolme. Yhdessä tarjouksessa kelpoisuusehdot eivät täyttyneet, joten se hylättiin. Kaksi muuta tarjousta eivät täysin täyttäneet tarjouspyynnössä ollutta tilaohjelmaa.

Lisää aiheesta

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta