Tilaajalle

Jalasjärven lukiossa hiljainen hetki 17-vuotiaan muistoksi – "Otamme hänestä ne kauniit muistot mukaamme"

Jalasjärven lukiossa järjestetään hiljentymishetki henkilöauton ulosajossa Kurikan Jalasjärvellä viime viikon tiistaina kuolleen 17-vuotiaan tytön muistoksi.

Oppilaille ja koko henkilökunnalle kello 10 pidettävässä koulun yhteisessä tilaisuudessa puhuu lukion rehtori Hannu Mäkynen.

Hiljaisen hetken aikana muistellaan myös onnettomuuden uhria.

– Otamme hänestä ne kauniit muistot mukaamme ja annamme niiden kuljettaa meitä eteenpäin. Meidän kouluyhteisömme täällä on hyvin tiivis. Se on myös meidän voimavaramme tällä hetkellä, Mäkynen sanoo.

Mäkynen kertoo, että jalasjärveläisen tytön menehtyminen turmassa syysloman aikana järkyttää syvästi koko koulua.

Hiljaisen hetken tarkoituksena on lohduttaa surevan koulun oppilaita ja henkilökuntaa.

– Oppilaat ja opettajat surevat. Ei tällaista asiaa voi ohittaa jatkamalla vain normaalia arkea saman tien. Tarkoituksena on, että tilaisuus helpottaisi meitä niin, että pääsisimme arkeen kiinni. Myöhemmin mietimme, miten me asiaan vielä palaamme, Mäkynen kertoo.

– Ollaan tuokio yhdessä. Se on ehkä se tärkein asia nyt.

Puheeseensa Mäkynen koettaa tiivistää yhteiset tunnot ja koululla tällä hetkellä vallitsevan tunnelman. Sitä kuvailee sana "epätoivo".

– Epätoivo tulee siitä ajatuksesta, ettei tällaista voi tapahtua. Kuitenkin on tapahtunut. Miksi-kysymyksiä on ilmassa todella paljon. Joskus tulee eteen kysymyksiä, joihin ei todellakaan välttämättä ole vastausta, mutta on tärkeää, että ne esitetään, Mäkynen sanoo.

– Ehkä sen jälkeen meidän muiden on vähän helpompi mennä eteenpäin. Eihän meillä ole vaihtoehtoa.

Koulussa keskustelutukea oppilaille tarjoavat myös koulupsykologi ja -kuraattori.

– Tarjoamme mahdollisuuden puhua asiasta. Meillä ovat kaikki ammatti-ihmiset täällä paikalla. Tärkeintä on, ettei kukaan jää surunsa kanssa yksin.

Henkilöauton ulosajossa kuoli kaksi 17-vuotiasta tyttöä. Kolmas ajoneuvossa ollut 17-vuotias tyttö loukkaantui vakavasti. Kaikki nuoret ovat olleet paikkakuntalaisia.

Lisää aiheesta

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta