Itse kaadettu kuusi loi joulutunnelman

Retki joulukuuseen kaatoon veti lapsiperheitä sekä mummuja ja paappoja lastenlapsineen Honkimäen metsikköön lauantaina. Lapuan maaseutunuorten perinteistä joulukuusten hakuretkeä on järjestetty vuosituhannen vaihteesta.

Sopivat metsiköt löydetään puheenjohta Aki Natrin mukaan kyselemällä. Tälläkin kertaa löytyi sopiva kaistale, josta löytyi kymmeniä ja taas kymmeniä kauniita kuusia.

– Me myös pussitamme retkelle tulevien ihmisten kuuset, jos he haluavat. Pussitustakin on tehty jo kymmenkunta vuotta, Natri kertoo.

Entäpä se hinta? Itse kaadettu kuusi maksaa kymmenen euroa. Eikö siinä jää miinuksen puolelle? Natri ja Matti Muilu katsahtavat toisiaan naurahtaen.

– Tässä hommassa ei tavoitella voittoa, Muilu toteaa.

Kyse on lähinnä joulumielen nostattamisesta ja maaseudun elämäntyylin kohottamisesta. Maaseutunuorten tavoitteisiin kuuluu oman järjestötyön ja kouluttautumisen lisäksi tapahtumien järjestäminen ja rentoutuminen hauskaa pitämällä. Kuusen kaadon lisäksi tarjolla oli halpaa makkaraa, kuumaa mehua, nokipannukahvit ja nuotiotunnelma.

– Huippujuttu, että tällainen mahdollisuus on olemassa, Antti Perälä kehaisi maaseutunuorten toiminnasta.

Honkanevan perhe osallistui maaseutunuorten retkipäivään ensimmäisen kerrran.

– Olemme huomanneet mainoksen joskus aikaisemminkin, mutta ei ole päästy lähtemään Antti Honkaneva kertoo.

– Nyt oli sopiva aamupäivä lähteä.

Antti Honkaneva ja Pirjo Yli-Viitala nauttivat silmin nähden lastensa Iivarin ja Hilman kanssa tehdystä retkestä. Joulupuun kaatuminen oli niin hieno juttu, että sen lapset tulevat muistamaan läpi elämänsä.

Lapuan maaseutunuorten järjestämän retkipäivän aikana metsästä lähtee noin 50 joulukuusta eri puolille Lapuaa. Väkeä paikan päällä käy muutenkin. Nuotio, mehu ja nokipannukahvit houkuttelevat ihmisiä rentouttavaan hetkeen turisemaan niitä näitä. Maaseutunuorten perinteiseltä retkipäivältä tarttuu mukaan joulumieli.

JARI E. HAKALA

Videolla Honkanevan perhe kaataa joulukuusen itse Lapuan Honkimäellä. He innostuivat ensi kerran Lapuan maaseutunuorten järjestämälle retkipäivälle. Kuusta kaatamassa olivat Antti Honkaneva ja Pirjo Yli-Viitala lastensa Iivarin ja Hilman kanssa.

Kommentoi

Luetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi


Lisää Maakunnasta