Tilaajalle

Ideapark on viimeistelyä vaille valmis vastaanottamaan vieraat – Citymarketissa viimeinen kuukausi on pyhitetty 14 000 eri myyntituotteen hyllyttämiseen

Seinäjoen Ideaparkin ovet aukeavat kuukauden päästä.

Toimitusjohtaja Petri Hälin mukaan kauppakeskuksessa tehdään enää lähinnä viimeistelytöitä.

Kauppakeskuksen käytäville esimerkiksi asetellaan käytävänäyttöjä. Myös valtaosa vuokralaisista on päässyt järjestelemään uusia liiketilojaan.

– Osa laittaa jo tuotteita hyllyyn, Häli sanoo.

Tähän mennessä noin puolet Ideaparkiin tulevista yrityksistä on julkistettu. Loput julkistetaan tulevan kuukauden aikana.

Ongelmat viemärien kanssa korjaantumassa

Myös kauppakeskuksen pihamaa alkaa näyttää siltä kuin sen kuuluukin. Hälin mukaan alueella on asfaltoimatta enää pieni alue, ja esimerkiksi suojatiet on jo maalattu.

– Lipputankojen pystytys taitaa olla vielä menossa.

– Toki talvi kolkuttelee jo ovea, eli on hyvä, että kaikki alkaa ulkona olla valmista, Häli kertoo.

Syyskuussa lehtemme uutisoi viemärin painaumista, jotka aiheuttivat harmia rakennustöiden loppusuoralla (14.9.). Häli sanoo, että painaumat rajoittuivat muutamaan runkolinjaan, joiden tarkoitus on koota eri liikkeistä jätevesiä ja siirtää ne kunnalliseen verkostoon.

Syy painaumiin piili Hälin mukaan viemäriputkien kannakoinnissa. Putkien kannattimia olisi pitänyt olla tiheämmässä.

– Nyt niitä on lisätty.

Hänen mukaansa korjaustyöt valmistuvat tämän viikon aikana.

Viimeiset kaksi päivää ennen avajaisia pitävät kiirettä

Ideaparkin Citymarketissa osa tuotteista odottaa jo myyntivalmiina hyllyissä kaupan aukeamista. Hypermarketissa asennetaan vielä viimeisiä kylmäkalusteita, mutta muuten kauppa on sisustamista ja tavaroittamista vaille valmis.

Kauppias Matti Suomisen mukaan noin 14 000 eri myyntituotteen esillapanoon on varattu aikaa kuukausi.

– Teolliset elintarvikkeet ja pakastetuotteet ovat paikoillaan noin kahden viikon kuluttua. Viimeiset kaksi päivää ovat ehdottomasti kiireisimmät, jolloin voimme vasta aloittaa tuoretuotteiden hyllytämisen, kauppias kertoo.

Uuden kaupan suunnittelu on ollut kauppiaalle mielekästä

Joupista Ideaparkiin muuttava Citymarket on myymäläpinta-alaltaan reilu tuhat neliömetriä edeltäjäänsä suurempi, eli yli 4 000 neliötä.

Nykyinen myymälä palvelee asiakkaita Ideaparkin avajaisiin saakka.

– Siinä on 12 tuntia aikaa siirtää tuoretuotteet vanhasta myymälästä uuteen, Suominen sanoo.

Vanhoja myyntikalusteita ei aiota siirtää uuteen myymälään. Kaikki vanhat työntekijät siirtyvät Ideaparkin-myymälään. Myös uusia työntekijöitä rekrytoidaan.

Suominen on ollut kauppiaana jo kaksikymmentä vuotta, mutta Ideaparkiin aukeava Citymarket on hänen ensimmäinen itse avaamansa myymälä.

Hän kuvaa näin ison kokonaisuuden suunnittelun olleen kauppiaalle mielekäs prosessi.

– Ylivoimaisesti hienointa on ollut saada suunnitella kaikki itse ihan alusta alkaen. Nyt jännitetään sitä, olemmeko onnistuneet rakentamaan kaupan, jonka olen kuvitellut asiakkaidenkin haluavan.

Hetkeksi tyhjilleen jäävän Joupin Citymarketin kiinteistö muuttuu vuodenvaihteessa noin tuhannen ammattikoululaisen väliaikaiseksi opinahjoksi.

Koulutuskeskus Sedu aikoo muuttaa kiinteistön opiskelijoiden väistötilaksi (Ilkka 10.10.).

Lisää aiheesta

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta