Tilaajalle

Hyväntekeväisyysjärjestö Wasa Stars lahjoittaa 3 000 euroa vuoden loppuun mennessä – Mikaela Ingberg: Vaasa tarvitsee lisää urheilulähettiläitä

VAASA

Vaasaan on perustettu uusi hyväntekeväisyysjärjestö Wasa Stars ry. Sen tarkoituksena on tukea nuorten urheilutoimintaa ja edistää urheilun leviämistä alueella.

– Ajatuksena on, että pystyisimme takaamaan mahdollisimman monelle nuorelle tasapuoliset mahdollisuudet harrastaa rakastamaansa lajia. Samalla autamme heitä tähteyteen omassa lajissaan. Siitä järjestön nimikin osittain tulee, Wasa Starsin toiminnanjohtaja Jaakko Jokela kertoo.

Hyväntekeväisyysjärjestöllä on kaksi lahjoituskohdetta: vähäosaiset nuoret, joilla on pontentiaalia ja kova into harrastaa omaa lajiaan sekä kyvykkäät vaasalaisurheilijat, jotka tarvitsevat pientä apua pyrkiessään kohti kansallista ja kansainvälistäkin huippua.

Järjestö on kerännyt tänä vuonna 3 000 euroa. Summa lahjoitetaan vuoden loppuun mennessä, mutta kohteita ei ole vielä valittu.

– Pääosin summa on saatu yrityksiltä, sillä jäsenistöä emme ole kovin aktiivisesti vielä ehtineet keräämään mukaan, Jokela selvittää.

– Kiva joululahja jollekin, järjestön hallituksen jäsen ja tukikummi Mikaela Ingberg hymähtää.

– Toivomme, että hyväntekeväisyysjärjestömme olisi pitkällä tähtäimellä merkityksellisessä roolissa Vaasan seudun urheiluelämässä. Toivomme, että tämä on jonkin suuren alku. Etenemme askel askeleelta, hän lisää.

Wasa Stars kerää rahaa jatkossa henkilöjäsenten, yritysjäsenten ja yhteistyökumppaneidensa yritysten avulla. Mukana on myös jo 26 tukikummia. Lisäksi hyväntekeväisyysjärjestöllä on oma verkkosivu, jossa se myy t-paitoja ja jatkossa kenties muutakin.

– Meillä on tukikummeina pitkä lista urheilu- ja viihdemaailman vaikuttajia, joilla on kaikilla jokin yhteys Vaasaan, Jokela kertoo.

Järjestön tämän vuoden iso hyväntekeväisyystapahtuma on 14. joulukuuta WS Arenalla Klemettilässä järjestettävä rock-konsertti.

– Olemme kiinnittäneet tapahtuman esiintyjiksi Elonkerjuun sekä Kuningas Pähkinän & Setä Tamun. Rock-konsertti vaatii paljon järjestelyjä, ja haluamme tehdä sen hyvin. Ensi vuonna mietimme, mitä muuta keksimme, Jokela informoi.

– Olemme vasta Wasa Starsin toiminnan ensimmäisillä rappusilla ja yritämme pitää järjestön kasvattamisen jollakin tavalla hanskassa. Haluja ja suunnitelmia on vaikka kuinka paljon, mutta emme voi tehdä kaikkea kerralla, järjestön varapuheenjohtaja Marko Heinonen selvittää.

– Teemme tätä rakkaudesta Vaasaan ja urheiluun. Haluamme luoda nuorille mahdollisuuksia. Se on se tärkein asia, Jokela painottaa.

Järjestön rahalahjoitusten jakamisesta päättää ulkopuolinen valiokunta, johon ei kuulu järjestön hallituksen jäseniä.

– Meille saa lähettää keväästä 2020 lähtien hakemuksia, jotka valiokunta käsittelee. Sitä kautta löydämme toivon mukaan tulevat lahjoituskohteet, Jokela selvittää.

– Varsinkin seurojen rooli on tässä tärkeä. Toivon mukaan saamme heidän kauttaan viestiämme eteenpäin, Ingberg sanoo.

– Lahjoitukset kohdennetaan varmasti seurojen junioripäälliköiden tai valmentajien avulla oikeille henkilöille. Vähäosaisten nuorten nimiä emme tuo julkisuuteen, mutta huipulle pyrkivät vaasalaisurheilijat voivat ehkä tulla omilla kasvoillaan esille, Jokela toteaa.

Wasa Starsin hallitukseen kuuluu jäsen Ingbergin ja varapuheenjohtaja Heinosen lisäksi puheenjohtaja Vesa Hakkarainen, rahastonhoitaja Peter Kauppi sekä jäsenet Marko Salo, Taneli Jokela ja Rami Louke.

– Tämä on täyttä hyväntekeväisyyttä. Teemme jokainen tätä oman työn ohella ilmaiseksi eikä meillä ole ollenkaan palkattuja henkilöä, Jokela toteaa.

Hän pitää järjestön toimintaa hyvin tärkeänä nykyajassa.

– Junioriurheilussa olen kuullut monelta taholta, että innokkaat ja taitavat nuoret lopettavat yhtäkkiä pelaamisen. Vaikkei sitä välttämättä ole tuotu esille, on usein lopulta selvinnyt, että syy on ollut rahassa, Jokela kertoo

– On ikävää, että moni laji maksaa aika paljon. Kuukaudessa urheiluun voi kulua satoja euroja, ja se on iso panostus monelle perheelle tai yksinhuoltajalle, hän tuumaa.

– Toivottavasti he, joihin tuki kohdistuu, pystyvät tulevaisuudessa toimimaan tukikummeina. Vaasa tarvitsee lisää urheilulähettiläitä, Ingberg toivoo.

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta