Tilaajalle

Halpa-Hallin peruskivi on nyt muurattu, uusi myymälä aukeaa Klemettilässä keväällä – "Onhan tämä Vaasan kuvio ollut uskomattoman pitkä"

Halpa-Hallin toimitusjohtaja Janne Ylinen on todella helpottunut.

Vihdoinkin Vaasaan on valmistumassa uusi myymälä, jota on odotettu monta vuotta. Nykyisiin tiloihin on etsitty uutta ratkaisua jo vuodesta 2005.

Matkan varrella käänteitä on ollut monenlaisia ja suunnitelmat ovat lässähtäneet.

– Kaavoitukset ja uuden kaupan prosessit ovat usein pitkällisiä. Onhan tämä Vaasan kuvio ollut uskomattoman pitkä, Ylinen huokaisee.

Maanantaina uuden myymälän peruskivi päästiin muuraamaan Vaasan Klemettilässä. Ylinen kertoo, että avajaisia vietetään ensi keväänä vapun tienoilla.

– Peruskivien muurauksia meillä ei yleensä harrasteta. Halusin järjestää tämän tilaisuuden Halpa-Hallin 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi ja samalla korostaa, kuinka tärkeää on saada Vaasaan uusi myymälä.

Erityisen tärkeää se oli Ylisen isälle, Halpa-Hallin perustajalle Esko Yliselle, joka oli myös tilaisuudessa mukana. Samalla kauppaneuvos juhlisti pitkää, 50 vuoden uraansa yrittäjänä.

Vaasalla on Ylisille muutenkin henkilökohtainen merkitys. Janne Ylisen setä Pentti aloitti aikoinaan Halpa-Hallin toiminnan Vaasassa.

Laajempaa valikoimaa isommissa tiloissa

Rakentaminen on Janne Ylisen mukaan jo varsin pitkällä uudessa paikassa.

– Piha on asfaltoitu ja sisätiloissa on lämmintä. Nyt ei enää lumi ja pakkaset vaikuta.

Rakentaminen on YIT Pohjanmaan vastuulla. Ylisen mukaan rakentaja on vakuuttanut, että aikataulu valmistumiselle pitää.

Uusi myymälä on parituhatta neliötä suurempi kuin nykyinen, lähes 5 000 neliötä. Yhtiön uudet myymälät ovat Ylisen mukaan sitä luokkaa.

Uudessa paikassa tulee näkymään myös yhtiön viime vuonna uudistettu brändi-ilme.

– Tuotevalikoiman esillepanoon päästään toteuttamaan juuri sitä uusinta uutta, mitä ketjussa tehdään. Valikoimat ovat nykyisiä tiloja laajemmat pukeutumisen, muodin, kodin ja vapaa-ajan tuotteissa sekä varsinkin päivittäistavaroissa, Ylinen kertoo.

Tilavampiin tiloihin siirtyvät kaikki nykyiset työntekijät.

– Jonkin verran palkataan lisää porukkaa. Rekrytoinnit alkavat alkuvuonna.

Ratkaisevaa oli oma kulku Kokkolantieltä parkkipaikalle

Vaasa on Ylisen mukaan kilpailtu alue kaupan alalla. Tähän asti Vaasan Halpa-Halli on hänen mukaansa kärsinyt olemattomista parkkipaikoista. Nyt tilanne muuttuu.

– Tänä päivänä asioinnin helppous ja saavutettavuus sekä myymälässä tapahtuva palvelu ovat niitä keskeisiä asioita, joilla voimme kilpailla.

Ratkaisevaa uudessa sijainnissa onkin se, että myymälä saa oma liittymän Kokkolantielle. Risteyksestä pääsee suoraan kaupan isolle parkkipaikalle.

– Tuskin olisimme siihen tulleet, jos se olisi ollut pelkkä tontti. Vääntö ely-keskuksen ja kaupungin kanssa oli oma juttunsa, mutta onneksi asia saatiin vietyä eteenpäin, Ylinen sanoo.

Halpa-Hallilla on tällä hetkellä 35 myymälää neljässä pohjalaismaakunnassa, Satakunnassa, Keski-Suomessa ja Pohjois-Savossa.

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta