Tilaajalle

Evijärven syksy alkoi hyvällä uutisella: Työttömyysluku painui maakunnan alimmaksi

EVIJÄRVI

Evijärven kunnan työttömyysluku painui elokuussa 3,8 prosenttiin eli alemmaksi kuin missään muualla Etelä-Pohjanmaalla.

Syksystä 2017 lähtien Lappajärvellä ja Evijärvellä Majakka-työllistämishanketta vetänyt Aino Alppinen uskoo, että hankkeella on ollut osansa hyviin tuloksiin.

– Hankkeessa on ollut näistä kahdesta kunnasta yhteensä 84 asiakasta. Työllistymis- tai kouluttautumisratkaisu on löytynyt noin puolelle hankkeeseen osallistuneista. Työllistyneitä on 38 prosenttia joko määräaikaiseen tai toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen, Alppinen sanoo.

Evijärvi panostaa voimakkaasti kunnan elinvoimaisuuden lisäämiseen. Tällä hetkellä fokus on työllistämispalveluihin ja yrittäjyyteen.

Alppinen kertoo, että palautekyselyissä Majakka on saanut kiitosta siitä, että jokainen asiakas tulee nähdyksi ja tapaamisissa on aikaa paneutua asiakkaan asioihin.

Projektipäällikön mukaan henkilökohtaisen palvelun saamista arvostetaan kummassakin kunnassa, joista tulee matkaa Alajärven te-toimistoon vähimmilläänkin lähes 40 kilometriä.

– Koko hankkeen ajan evijärveläisiä asiakkaita on ollut muutama enemmän kuin lappajärveläisiä, Alppinen toteaa.

Evijärvellä syntyy Alppisen tiedon mukaan 10-15 uutta yritystä vuodessa.

– Yritystoiminta on alkuvaiheessa usein pienimuotoista, ja kunta pyrkii tukemaan uusia yrittäjiä mahdollisimman monin tavoin.

Uutta on muun muassa Aisaparin tukemana Leader-hanke Evijärven palvelupolkujen rakentaminen. Yrittäjät ja kunta käynnistävät sen yhteistuumin.

– Se auttaa kiireistä ja työllistettyä yrittäjää löytämään palvelut mahdollisimman helposti. Hanke alkaa sen kuvaamisella millaisia palveluita yrittäjä tarvitsee ja lopputuloksena ovat helposti löytyvät ja käytettävät palveluketjut.

Kunnantoimistoilla toimiva Majakka-hanke tarjoaa palveluitaan sekä työnhakijoille että yrityksille. Marraskuussa kunta kutsuu jälleen aloittavia yrityksiä kunnantalolle verkostoitumisiltaan.

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset

Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta