Tilaajalle

Etelä-Pohjanmaan vuoden maa- ja kotitalousnainen on valittu: ”Hän on aina valmis lähtemään töihin järjestön hyväksi”

Pitkän linjan maa- ja kotitalousnainen Kirsti Pajuranta on valittu Etelä-Pohjanmaan vuoden 2019 maa- ja kotitalousnaiseksi.

Pajuranta toimii kalustonhoitajana Seinäjoen maa- ja kotitalousnaiset ry:ssä.

Hän on ollut mukana maa- ja kotitalousnaisissa yli 50 vuotta. Johtokunnassa ja hallituksessa hän on ollut vuodesta 1987 lähtien.

Valintaperusteluissa todetaan, että joka vuosi Pajuranta tekee lukemattomia talkootunteja erilaisissa tapahtumissa kahvittaen ja paistaen makkaraa. Hän on aina valmis lähtemään töihin järjestön hyväksi.

– Pajurannan käsissä on syntynyt ja syntyy edelleen runsaasti villasukkia ja lapasia myyjäisiin ja erilaisiin tempauksiin, muun muassa armeijaan, ikäihmisille, seurakunnan vähävaraisille, Seinäjoen maa- ja kotitalousnaisten yhdistyksen hallitus kertoo tiedotteessa.

Järjestössä Pajuranta tunnetaan hiljaisena puurtajana, vaatimattomana, itseään esille tuomattomana henkilönä, joka kuitenkin osallistuu ja tekee paljon.

– Hän on aina ystävällinen ja toiset huomioon ottava.

Maa- ja kotitalousnaisten kalustonhoitajan tehtäviä Kirsti Pajuranta on hoitanut vuodesta 2006 lähtien ja hän hoitaa tehtävää edelleen.

– Kaluston vuokraus on lisääntynyt viime vuosina merkittäväksi ja siten työllistää Kirstiä paljon. Hän myös kuljettaa tapahtumiin kalustoja aina tarvittaessa.

Koti- ja maaseutulehden asiamiehenä Kirsti Pajuranta toimi vuosikymmeniä vuoteen 2017 saakka.

– Seinäjoen maa‐ ja kotitalousnaiset ovat olleet VaPePan eli vapaaehtoisen pelastuspalvelun muonitustoiminnassa mukana. Kirsti Pajuranta on ollut muonittamassa kymmenien vuosien ajan ja nykyisin hän toimii myös vastuuhenkilönä, joka kutsuu työntekijät muonitukseen aina tarvittaessa.

Elämäntyönsä Kirsti Pajuranta on tehnyt maatilan emäntänä Seinäjoen Alakylässä.

Kirsti Pajurantaa ehdotti vuoden 2019 maa- ja kotitalousnaiseksi Seinäjoen maa- ja kotitalousnaisten hallitus.

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset

Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta