Etelä-Pohjanmaa mukana valmistelemassa Tampereen johtamaa sairaalaverkostoa – sairaanhoitopiiri päättää myöhemmin, lähteekö se mukaan toteutukseen

SEINÄJOKI

Ilkka uutisoi Aamulehden tänään uutisoimasta aiheesta syyskuussa seuraavasti : Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri osallistuu Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirien yhteisen 8 tähden sairaala -hankkeen valmisteluun. Itse toteutukseen Etelä-Pohjanmaa ei kuitenkaan vielä sitoudu.

Sairaanhoitopiirin hallitus päätti maanantaina valmisteluun osallistumisesta. Samalla sairaanhoitopiirin johtajalle annettiin valtuudet päättää osa-aikaisesta projektihenkilöstä.

"8 tähden palveleva yliopistosairaala" on Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä sijaitsevien sairaaloiden verkosto. Toimintamallina on niin sanottu alustayhtiö, jossa sairaanhoitopiirit perustavat osakeyhtiön yhteistyötä kehittämään.

Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirit ovat ilmoittaneet pitävänsä ovia auki myös Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirille.

Etelä-Pohjanmaalla sairaanhoitopiiri on avoin yhteistyölle sairaanhoitopiirien ja maakuntien kesken. Pääyhteistyösuunnaksi on määritetty erityisvastuualuejaon mukaisesti juuri Tampere ja siellä yliopistollinen keskussairaala.

Syksyn aikana on tarkoitus valmistella perustettavan alustayhtiön liiketoimintasuunnitelma. Etelä-Pohjanmaan sitoutuminen hankkeen toteutukseen tapahtuisi vasta tämän vaiheen jälkeen.

Pelkästään jo Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen sairaaloista muodostettuna "8 tähden sairaala" olisi Suomen toiseksi suurin erikoissairaanhoidon palveluntuottaja. Tulevaksi yhteistyömalliksi on pöydällä useita vaihtoehtoja, joista osa ei kuitenkaan sovellu yhteen suunnitellun sote-lainsäädännön kanssa. Yhteistyöllä tavoitellaan muun muassa merkittävää tuottavuushyötyä.

Sairaaloiden yhteistoiminnan syventäminen ja jopa sairaaloiden yhdistäminen saman hallinnon alle on selvittelyssä useilla erityisvastuualueilla. Länsirannikon yhteisessä selvityksessä ovat mukana Turun yliopistollinen keskussairaala, Satakunnan keskussairaala ja Vaasan keskussairaala. Järvi-Suomessa hankkeessa ovat mukana keskussairaalat Kuopiossa, Jyväskylässä, Joensuussa, Mikkelissä ja Savonlinnassa.

Lisää aiheesta

Kommentoi
Luetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • KuukausiLisää Maakunnasta