Tilaajalle

Ely kehottaa autoilijoita malttiin, koska Joupin alue saattaa ruuhkautua Ideaparkin avautuessa – Liikennejärjestelyt muuttuvat reiluksi puoleksi vuodeksi

Seinäjoen Joupissa otetaan uudet liikennejärjestelyt käyttöön kuluvan viikon perjantaiaamuna 8.11.

Käytännössä kaikki Kantatie 67:n liikenne siirtyy käyttämään rakennettua kiertoliittymää, josta on myös katuyhteydet Suupohjantielle ja ensi viikon torstaina 14.11. avattavaan kauppakeskus Ideaparkiin.

– Perjantaina me käännämme sen liikenteen kello 9, Kreate Oy:n työpäällikkö Ari Välimaa kertoo uusista liikennejärjestelyistä.

– Käytännössä ilmajokelaiset kiertävät liikenneympyrän kautta ja jatkavat siitä Seinäjoelle päin. Seinäjokelaisille, jotka jatkavat ilmajoelle päin, ei tule paljon mutkaa jatkaessaan matkaa liikenneympyrän ja sillan välistä, Ari Välimaa opastaa.

Välimaan mukaan työmaan henkilöt, joilla on tieturvakoulutus, ovat aamusta parisen tuntia valvomassa, ettei muutoksen takia synny vaaratilanteita. Ihmiset ovat tottuneet ajamaan tieosuudella suoraan vastatusten, ja jatkossa Ilmajoen suunnasta tulevien on siis kierrettävä liikenneympyrän kautta.

– Toivomme tienkäyttäjiltä jatkossakin malttia ja pyydämme heitä huomioimaan muuttuvat liikennejärjestelyt. Alue saattaa ruuhkautua alkuvaiheessa, kun kauppakeskus avataan. Rakennustyöt tienrakennustyömaalla hiljenevät lähiaikoina ja siirtyvät talvitauolle, ely vetoaa tielläliikkujiin.

Poikkeusliikennejärjestelyt ovat käytössä aina loppukesään 2020 saakka, jonka jälkeen koko hankkeen valmistuttua Kantatien 67 liikenne siirtyy lopulliselle linjalleen kulkien rakennetun sillan alitse.

Samassa yhteydessä otetaan käyttöön myös loput rampit. Viimeistelytöineen hankkeen on arvioitu valmistuvan syksyllä 2020.

– Eritasoliittymä valtion ylläpitämälle Kantatielle Seinäjoella lienee ainoa Suomessa, joka rakennettu täysin kaupungin varoilla ja elyn spekseillä ja vaatimuksilla. Liittymä palvelee kaikkia tienkäyttäjiä ja toimii myös uutena sisääntuloväylänä keskustaan ja keskustan työpaikkoihin, Seinäjoen kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki kertoo.

Seinäjoki vastaa rakennuskustannuksista

Reilu vuosi sitten Etelä-Pohjanmaan ely-keskus ja Kreate Oy allekirjoittivat urakkasopimuksen eritasoliittymän rakentamisesta kantatielle 67 Seinäjoen Joupin kohdalle.

Urakkahinnaksi arvioitiin tuolloin noin viisi miljoonaa euroa. Hankkeen rakennuskustannuksista vastaa kokonaisuudessaan Seinäjoen kaupunki.

Ensi vuoden talousarvioehdotuksessa Seinäjoen kaupunki varaa Kauppajoupin eritasoliittymän loppuunsaattamiseen noin miljoona euroa, jonka lisäksi Kauppajoupin katurakentamiseen on varattu 0,5 miljoonaa euroa.

Heikoista pohjaolosuhteista johtuen kohteessa on jouduttu toteuttamaan mittavia massanvaihto- sekä stabilointitöitä.

Edit 5.11. Kello 12.15. Lisätty Kreate Oy:n työpäällikön haastattelu.

Edit 5.11. Kello 12.40. Lisätty Seinäjoen kaupunginjohtajan kommentit.

Edit 5.11. Kello 16.00. Lisätty liikennejärjestelyistä kertova graafinen kartta.

Lisää aiheesta

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset

Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta