Tilaajalle

Burger King tyrmää villin huhun Seinäjoen avajaisistaan – Uuden ravintolan autokaista on niin leveä, että sille mahtuu isommallakin menopelillä

SEINÄJOKI

Pikaruokaravintola Burger King avaa Seinäjoelle Ideaparkiin marraskuussa. Huhun mukaan ravintola avaisi ovensa jo kauppakeskusta aiemmin.

Ketjujohtaja Siru Kalpio vahvistaa keskellä yötä Miamista, että ravintola avautuu vasta samalla kuin kauppakeskus.

– Emme ole tähdänneet aikaisempaan avaukseen, vaan avajaispäivä on sama kuin kauppakeskuksella. Tieto on täyttä huhua, Kalpio kumoaa.

– Vaikka erillinen rakennus tässä ollaan, niin ehdottomasti samaan kokonaisuuteen kuulutaan, vahvistaa avajaispäivän Vaasan ja Seinäjoen aluepäällikkö Henri Berglund.

Ravintola sijaitsee kauppakeskuksen ulkopuolella parkkipaikalla. Suomessa ketjun erillisrakennus on toinen. Turun Skanssissa on vastaava.

Berglundin mukaan autokaistaa rakennettaessa on mietitty erityisesti eteläpohjalaisia asiakkaita. Kaistasta on tehty tarpeeksi leveä, sillä Vaasan ravintolassa tien mutka on ollut hieman ahdas.

– Olen huomannut, että pohjalaiset tulevat autokaistalle jos jonkinlaisella laitteella. Se on hyvä, että tähän mahtuu.

Marraskuussa avattavaan Ideaparkiin tulee ainakin 18 ravintolaa tai kahvilaa, kun määrä lasketaan tähän mennessä julkistetuista liikkeistä. Erilaisia hampurilaisiakin tarjoaa peräti viisi ravintolaa.

Riittääkö Seinäjoen alueelta näihin kaikkiin asiakkaita?

– Toivon ainakin, että riittää, sanoo Berglund.

Berglund uskoo, että ihmiset syövät vuosi vuodelta useammin ulkona. Toisaalta Burger King ja muut ravintolat kilpailevat asiakkaista myös ruokakauppojen kanssa.

– Totta kai, kun kokonaismarkkinaa mietitään, se on Seinäjoella tietynsuuruinen. Mutta uskon, että kun tulee uusia mielenkiintoisia konsepteja, niin ihmiset alkavat käydä enemmän ulkona syömässä ja kahvilla, Berglund sanoo.

– Siitä tulee sellainen uusi tapa, uusi kulttuuri.

Kun avajaisiin on alle kuukausi, ravintolan työmaalla käy täysi kuhina. Rakennus alkaa ulkoa näyttää jo lähes valmiilta, mutta sisällä on tekemistä.

– Ihan viimeisin päiviin asti riittää töitä, Henri Berglund sanoo.

Berglund kertoo, että ravintolan rakentamisessa on käytetty vain paikallista työvoimaa ja yrityksiä. Kaikkiin Suomen Burger Kingeihin kalusteet tulevat Ilmajoen Koskenkorvalla toimivalta yritykseltä.

Kotisivuillaan ketju kertoo, että sen käyttämän naudanlihan alkuperämaa on Puola ja kananlihan Saksa, Puola ja Brasilia. Ketjun sämpylät valmistetaan Suomessa.

Henri Berglundin mukaan Seinäjoen ravintolan rekrytoinnit ovat jo hyvässä vaiheessa.

– Ravintolapäällikkö ja vuoropäällikkö ovat jo Vaasassa koulutuksessa. Noin 15 työntekijää on jo valittu, ja muutama täytyy valita vielä, hän sanoo.

Seinäjoen ravintolan jälkeen nopeasti kasvavalla ketjulla on Suomessa 61 ravintolaa, kun vielä ennen Seinäjokea ehditään avata yksi ravintola Espooseen.

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta