Tilaajalle

Atrian liikevaihto ja voitto kasvoivat – broilerin ja aiempaa hinnakkaampien tuotteiden kysyntä siivitti myyntiä

Atria onnistui vuoden kolmannella neljänneksellä kasvattamaan sekä liikevaihtoaan että liikevoittoaan. Konsernin liikevaihto heinä-syyskuussa oli 366 miljoonaa euroa, kun se vuosi sitten samaan aikaan oli 357 miljoonaa euroa.

Konsernin liikevoitto kasvoi 16,7 miljoonaan euroon viime vuoden 12,7 miljoonasta eurosta.

–Kaikki liiketoiminta-alueet paransivat tulostaan, sanoo toimitusjohtaja Juha Gröhn tiedotteessa.

Loppukesän hyvän myynnin ansiosta myös koko vuoden liikevaihto on korkeammalla tasolla kuin viime vuonna. Liikevaihto oli nyt 1 071 miljoonaa euroa, vuosi sitten 1 061 miljoonaa euroa.

Liikevoittoa rasittaa heikosti kannattanut alkuvuosi. Tammi-syyskuun liikevoitto oli 2,4 miljoonaa euroa viimevuotista pienempi, kaikkiaan 19,1 miljoonaa euroa.

Nyt päättyneen neljänneksen parantuneen tuloksen perusteena on Gröhnin mukaan hinnoittelun hallinta, tuotteiston uudistaminen sekä hyvin toiminut teollinen tekeminen.

Atria ennustaa, että sekä liikevaihdosta että liikevoitosta tulee tänä vuonna viimevuotista parempi.

Kasvavia tuoteryhmiä ovat tällä hetkellä siipikarja ja valmisruoka. Lihavalmisteiden kysynnän kasvu kohdistuu yhtiön mukaan aiempaa hinnakkaampiin tuotteisiin.

–Vaikka myyntikilot eivät markkinoilla kasvaisikaan, niin arvon kasvattamiseen on edelleen hyvä mahdollisuus, Gröhn sanoo.

Suuntaus on siasta ja naudasta kohti siipikarjaa. Kehitys on jatkunut Gröhnin mukaan jo pitkään.

–Suomen markkinoilla vuodesta 1990 lähtien tapahtuneesta lihan kokonaiskulutuksen kasvusta 80 prosenttia on peräisin lisääntyneestä kananlihan kulutuksesta.

Atria kertoi muutama viikko sitten aloittavansa 130 miljoonan euroa maksavan broileritehtaan suunnittelun Nurmoon. Lopullinen päätös investoinnista tehdään kesäkuussa.

Vuonna 2010 suomalainen söi keskimäärin 18 kiloa siipikarjanlihaa vuodessa. Vuonna 2018 luku oli 25,6 kiloa henkeä kohden. Kasvu on jatkunut tänä vuonna neljän prosentin vauhtia.

Lisää aiheesta

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta