Tilaajalle

Alajärven monitoimihallin vihkiäisissä kuultua: ”Tämähän on kuin Seinäjoella!”

ALAJÄRVI

Alajärvellä vihittiin monitoimihalli virallisesti käyttöön perjantaina elinkeinoministeri Katri Kulmunin (kesk.) johdolla. Kutsuvierastilaisuus piti sisällään paljon puhetta kaupunkiin pitkään kaivatun hallin yhteydestä elinkeinoelämään.

– Kaikenlaisella liikkumisella edistetään yksilön terveyttä, mutta kasvatetaan myös kaupungin vetovoimaa ja asukkaiden viihtyvyyttä. Näin ollen monitoimihalli luo samalla myös työllistymisvaikutuksia sekä lisää paikkakunnan elinvoimaa, Kulmuni totesi.

Vs. maakuntajohtaja Antti Saartenoja puolestaan huomautti, että ihmiset kaipaavat nykyään yhteisöllisyyttä, kasvokkain kohtaamista ja yhdessäoloa.

– Logiikka menee niin, että missä ihmiset haluavat olla ja olla onnellisia, sinne myös syntyvät työpaikat.

Hän uskoi Alajärven kehittyvän yhä enemmän tähän suuntaan. Positiivisia merkkejä on ilmassa. Se kävi ilmi heti avauspuheenvuorossa, kun valtuuston puheenjohtaja, luokanopettaja, Antti Joensuu (kesk.) kertoi, millaisia juttuja lasten suusta oli ensikäynnillä monitoimihalliin kuultu.

– 7.-luokan parkour-ryhmäläinen, totesi ovesta sisäänastuessaan täysiin valoihin: "Tämähän on kuin Seinäjoella". Kai siitä pitää olla iloinen, jos luulee olevansa Seinäjoella, vitsaili Joensuu.

Vapaassa sanassa puheenvuoron käytti valtuutettu Jaakko Aho (kesk.).

– Kuntalaisten 30 vuoden odotus on ohi, tästä hyötyy koko Järvi-Pohjanmaa, hän tiivisti tuntoja.

Rakennuksen hinnaksi tuli 4,9 miljoonaa euroa. Peab oli pääurakoitsija ja yhtiön toimitusjohtaja Mika Katajisto otti puheeksi nykyään niin paljon puhutun sisäilman. Hän huomautti, että asia on ollut erityistarkkaillussa koko rakentamisprojektin.

Halli palvelee monipuolisesti liikuntaa, mutta siitä tulee varmasti myös muidenkin tapahtumien keskus. Jo heti lauantaina Alavoli pitää siellä ensimmäisen liikuntapäivänsä. Virallisen juhlan jälkeen ovet olivat auki kaikelle yleisölle avoimien ovien -merkeissä.

Kulmuni: "Alajärvi on aktiivinen seutukaupunki"

Ministeri Katri Kulmuni otti esille seutukaupunkien merkityksen koko maalle. Hän pitää nimittäin niitä itse erittäin merkittävinä. Hän muistutti seutukaupunkien olevan koti noin miljoonalle ihmiselle ja noin 60 400 yritykselle.

– Ne muodostavat ympärilleen luontaisen työssäkäynti- ja asiointialueen. Voidaan myös sanoa, että seutukaupungit ovat teollisen Suomen kivijalka.

Alajärven hän huomautti olevan yksi näistä aktiivisista seutukaupungeista. Elinvoimaisuuden säilyttämiseksi on tehtävä työtä, huomautti valtuuston puheenjohtaja Antti Joensuukin.

– Koko Suomessa syntyvyys on laskenut 25 prosenttia kymmenen vuoden aikana. Nämä muutokset kyllä haastavat Suomen kuntia ja Alajärveä siinä mukana.

Hän sanoi toivovansa, että halli tuo Alajärvelle monipuolista yhdessäolon iloa.

– Mikä voisi olla tänä päivänä sen parempi tavoite saavutettavaksi? Lopputulos on erittäin hyvin onnistunut. Tämä on saavutettu laajalla yhteistyöllä.

Alajärven kaupunki on tehnyt viime vuosina noin 18 miljoonan investoinnit liikuntapaikkoihin. Monitoimihalli viimeistelee rakennusprojektit.

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset

Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta