Tilaajalle

”Ajattelin, että vielä tämä asia oikenee” – Jari Latvala aikoi taksiyrittäjäksi jo vuonna 1983, mutta vielä tuolloin pyrkimys ei onnistunut

ALAVUS

Alavudella Tuurissa toimiva yrittäjä Jari Latvala on laajentanut liiketoimintaansa taksialalle.

Latvalan yritys on hankkinut taksiliikennetoimintaa kolmelta yritykseltä, Alavudelta ja Ähtäristä, ja autoja on nyt ajokäytössä seitsemän ja kohta kahdeksan.

Yritys, Taxi & Transport Latvala Oy, on rekisteröity toista viikkoa sitten. Autot siirtyivät hänelle alavutelaiselta Taksipalvelu Kaartinen Oy:ltä sekä ähtäriläiseltä Taksipalvelu Jytilä Ky:ltä, jonka aputoiminimi on Ähtärin Ula-autot.

Latvalalle tuli jälkimmäiseltä yhtiöltä neljä autoa: kolme henkilöautomallista taksia sekä yksi invataksi. Ensin mainitulta yhtiöltä siirtyi kaksi invataksia.

Niin ikään hän on ostanut Ähtäristä Asko Mäkiseltä yhden henkilöautomallisen taksin.

– Autoliikkeen pihassa on lisäksi uusi auto odottamassa, ja sekin on invataksi. Invataksiautojen kysyntä on täysin yllättänyt minut, sillä kyytejä on niin paljon kuin pystyy ajamaan.

Taksitoiminta saattaa hyvinkin vielä laajentua, uumoilee Latvala.

– Ostan takseja aina kun niitä on minulle tarjolla, mutta sitähän ei vielä tiedä, paljonko niitä kaikkiaan tulee.

Viime kesänä Latvala huomasi omakohtaisesti kahdesti, että takseja voi joutua odottamaan tuntikausia.

– Kysyin silloin eräältä taksinkuljettajalta, montako taksia tuolloin ajaa alueella, ja hän vastasi että kolme. Niistä yksi oli Seinäjoella, yksi Ähtärissä ja hän itse kolmantena.

– Kysyin, voisiko hän viedä minut Lehtimäen Suninsalmelle, ja hän sanoi että viedä hän voi, mutta että pois minä en pääsisi.

Heti alkuviikosta Latvala kävikin selvittämään mahdollisuuksia ryhtyä taksialan yrittäjäksi, ja samalla viikolla keskiviikkona hänellä jo oli taksiajon mahdollistava lupa.

Ensi kertaa yrittäjätaipaleellaan hän ei nyt ole taksiasioista innostunut.

– Vuonna 1983 minulla oli kalustona vain yksi kaivinkone, mutta myös taksiala kiinnosti. Tuolloin eräs taksimies halusi luopua taksista, ja minä otin 100 000 markkaa velkaa. Kävikin niin, että eräät paikalliset henkilöt tekivät paljon töitä minua vastaan. Näin Vaasan lääninhallitukselle lähetettyjä kirjeitä, ja sanoma heillä oli se, että minä olisin vaarallinen kuljettaja enkä sopisi taksialalle. Perusteluna mainittiin sinä vuonna voittamani rallin SM-kulta.

Latvala hävisi tuolloin 50 000 markkaa eli saamatta jääneen taksiluvan arvon.

– Ajattelin silloin, että kyllä tämä asia joskus oikenee.

Lisää aiheesta

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta