Tilaajalle

Mitä ihmettä – Sarjakuvahahmoista koottu mystinen hevibändi esiintyy Provinssissa, kuinka sarjakuvahahmot tuodaan lavalle?

SEINÄJOKI

Maailmalla ja Suomessa mainetta niittänyt animaatioyhtye Belzebubs tekee ensiesiintymisen keikkalavoilla ja esiintyy Provinssissa.

Belzebubs on virtuaalibändi, jonka kokoonpanosta tunnetaan ainoastaan sarjakuvantekijä JP Ahosen luomat piirroshahmot.

Mustavalkoinen Belzebubs-sarjakuva alkoi ilmestyä verkossa vuonna 2016. Se kertoo black metal -henkisestä omalaatuisesta perheestä ja perheen isän metallibändistä.

Hevikliseillä maustetusta sarjakuvasta on kasvanut muutamassa vuodessa maailmanlaajuinen ilmiö.

Ensimmäistä Belzebubs-kokoelma-sarjakuva-albumia on käännetty yli kymmenelle kielelle. Netissä strippisarjaa seuraa yli 300 000 fania ympäri maailman.

Tämän vuoden huhtikuussa sarjakuva sai oheen musiikkia. Belzebubs-yhtyeen debyyttialbumi Pantheon of the Nightside Gods ilmestyi maailmanlaajuisesti Century Media Recordsin ja Sony Musicin julkaisemana. Suomessa levy nousi fyysisen albumilistan ykköseksi. Musiikki on sinfonista, proge-elementein maustettua black metalia.

Albumi Se sai myös kriitikoilta hyvät arviot. Esimerkiksi Inferno tykitti näin: Mitä se mahtaa kertoa metallin maailmasta, että sarjakuvabändin nimissä tehty, genren maneereita ilmeisen tarkoituksella mallintava levy hakkaa valtaosan vastaantulevista alan albumeista?

Kesällä tehtävät keikat ovat virtuaaliyhtyeen ensimmäiset. Lavalle nousee oikeita artisteja. Millaisissa hahmoissa tai asuissa he esiintyvät ja keitä he ovat, on salaisuus.

Konseptin luojan JP Ahosen mukaan bändin jäsenten todellinen henkilöllisyys on tarkoitus pitää salassa myös keikoilla.

– En voi paljastaa kovin paljon tulevasta live-show’sta. Sen voin kertoa, että piirroshahmot ovat pääosassa, hän raottaa mystisyyden verhoa.

Yhtyeen manageritoimiston tiedotteen mukaan jonkinlaista osviittaa saa yhteistyössä turkulaisen Pyjama Filmsin kanssa toteutetuista musiikkivideoista Cathedrals of Mourning ja Blackened Call.

Videoilla ei esiinny oikeita ihmisiä, vaan ne ovat animaatioita. Kahta musiikkivideota on katsottu Youtubessa yhteensä jo yli kolme miljoonaa kertaa.

Tiedotteen mukaan huomattavasti pienempiin keikkapaikkoihin tottuneet Belzebubs-muusikot suhtautuvat tuleviin keikkauutisiin nöyrin mielin.

– Jännittäähän tuo, bändin laulajabasisti Hubbath kommentoi.

– Fanit ovat seisoneet meidän tukena kaikki nämä vuodet, joten haluamme iskeä heille vastalahjaksi niin ainutlaatuisen audiovisuaalisen tuplabasaritykityksen että… öh, sen jälkeen vetistävät niin verkko-, täry- kuin limakalvotkin, laulajakitaristi Sløth komppaa.

Belzebubs-bändin hahmot ovat Samaël (rummut), Sløth(kitara & laulu), Obesyx (soolokitara) ja Hubbath (basso ja laulu)

Provinssin lisäksi Belzebubs esiintyy ensi kesänä Tuskassa ja Ilosaarirockissa. Lisäksi sarjakuvabändi materialisoituu Euroopan suurimmille festivaaleille. JP Ahonen tunnetaan muun muassa Villimpi Pohjola ja Perkeros-sarjakuvistaan.

 

Voit kuunnella maistiaisen yhtyeen musiikista tästä:

KommentoiSuosituimmat kulttuuriuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat kulttuuriuutiset


  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat