Tilaajalle

Kolumni: Pettu- ja hyönteis- leipää joulupöydässä

Tunnettuja puitten sivutuotteita ovat pettu, terva, puuhiili, pihka, koivun tuhka, käävät, pahkat, tuohi, kaarna, kävyt, havut, oksat ja juuret sekä koivunmahla. Pettua ja koivunmahlaa on käytetty ihmisen ravintona vuosisatoja ja muut puitten sivutuotteet olivat ennen vanhaan ja vielä Suomen itsenäisyyden alkuvuosina ihmisten käytössä päivittäin. Hyönteiset on uusi ilmiö suomalaisessa ruokakulttuurissa ja hyönteisravinto on kelpuutettu elintarvikkeeksi vasta tänä syksynä.

Tämä sisältö on tilaajille.


Osta lukuoikeus Ilkan kaikkiin digisisältöihin!


Ekat 2kk vain 8,00 €

Tilaaja, kirjaudu sisään!