Tangomarkkinat työllistävät tukkukauppaa

SEINÄJOKI

Tukkutalo Heinosen toimitusjohtaja Kimmo Heinonen kertoo, että Tangomarkkinoiden aikana ravintoloitsijoille ja tangoalueen ruokamyyjille toimitetaan raaka-aineita laidasta laitaan.

– Toimitamme sen, mitä kokki kaipaa.

Seinäjokelaista perheyritystä työllistää tänäkin vuonna suuri osa Etelä-Pohjanmaan tapahtumista, kuten Provinssi, Power Cup ja Vauhtiajot. Heinonen kertoo, että Tangomarkkinat eroaa jonkin verran rockfestivaaleista ja urheilutapahtumista toimitustavaraltaan sekä tuotemääriltään.

– Tangomarkkinoilla huomaa sen, että paikalla on paljon paikallisia, jotka syövät ravintolassa tai kotona. He kaipaavat alueen ruokatarjoilulta enemmänkin laatua kuin pelkkää vatsantäytettä.

Suuret tapahtumat työllistävät tukkukauppaa muutaman päivän ajan kellon ympäri. Heinonen kuitenkin kertoo, että suurin osa työstä saadaan tehtyä työajan puitteissa, joskin apukädet saattavat olla tapahtuman aikana tarpeen.

Tangomarkkinoilla tukkuria tarvitaan tapahtuman sijainnin ansiosta myös tangoalueen ulkopuolella, mikä on Heinosen mielestä kiireestä ja työmäärästä huolimatta pelkästään positiivinen asia.

– Tangomarkkinoilla koko kaupunkialue herää eloon. Tapahtuman suosio heijastuu myös vakiasiakkaisiimme, kuten grilleihin ja muihin keskustan ravintoloihin, mikä on hyvä.

Heinonen huomauttaa, että pienemmällä alueella jakelu onnistuu tasaisemmin. Ydinkeskustan alue helpottaa esimerkiksi raaka-aineiden säilyttämistä ja kuljetusta verrattuna syrjäisempiin tai laajempiin festivaalialueisiin.

Suurimpia Tukkutalo Heinosen työllistäjiä Tangomarkkinoilla ovat seinäjokelaiset yritykset sekä tangoalueen sisällä olevat myyntikojut.

Kimmo Heinonen ei lähde arvailemaan kojujen ruokatarjontaa tilausten perusteella. Mitään erityisherkkuja tai harvinaisuuksia ei hänen mukaansa ole ainakaan Tukkutalon kautta alueelle tilattu.

– En osaa sanoa, mitä ravintoloitsijoilla on mielessä. Aika lailla samantyyppisiä raaka-aineita on tilattu, mitä yritykset normaalistikin käyttävät.

Kommentoi