Vanhukset ja vammaiset yhteiskunnan pohjasakkaa, ministeri Kyllönen?

Liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.) arvioi Ilkassa (15.3.)yhteiskunnan tukemaa vanhuksille ja vammaisille tarkoitettua kuljetuspalvelua sanoin "se pitäisi räjäyttää ja uudistaa kun ei ole kuulemma mitään järkeä että kaksi mummoa ajelee peräkanaa yhteiskunnan tukemalla takseilla keskustaan."

Kysyisin ministeri Kyllöseltä onko sitten siinä mitään järkeä että kaksi ministeriä ajelee peräkanaa yhteiskunnan verovarojen turvin samaan kokoukseen peräkanaa mustilla autoillaan. Miksi tähän ei haeta säästöjä, miksi näitä ei järkeistetä? Miksi se on aina se pienin ja heikompiosainen ihminen miltä otetaan?

Teidän lausahduksesta saa ihan sen kuvan, että vanhukset ja vammaiset pysykööt kotona pois muiden silmistä koska yhteiskunnalle ei ole heistä kuin kuluja niin kuolkoot pois.

Vanhuksien ja vammaisten taksikyydit on tehty jo monessa kunnassa niin vaikeaksi että vanhukset ja vammaiset ei enää luota niihin. Ennen on ollut se vakio taksi ja turvallinen taksikuski mihinkä on voinut luottaa ja minkä on tietänyt varmasti palvelevan ihan ulko-ovelle asti.

Nyt kyytiä yhdistellään, kyytimatka saattaa pidentyä puolella, välttämättä se elintärkeä rollaattori ei mahdukaan mukaan, kun siellä on jo kolme rollaattoria. Ostokset mitä vähistä eläkerahoista on tehty voi mennä sekaisin.

Jos tämä kyyti on sairaalaan siellä saattaa olla syöpäpotilas, flunssapotilas, sydäntautipotilas samassa autossa niin varmasti olet kipeämpi sairaalasta tulessa kuin sinne mennessä.

Ministeri Kyllönen, vasemmistoliiton puolueideologia on tiettävästi aivan jotain muuta kuin ota köyhiltä ja anna rikkaille. Valta ja saada, hallita ja saada sitä valtaa näkyy sekoittavan totaalisesti nuorten ministerien päät. Siitä vallasta ollaan valmiit myymään vaikka mitä, että siinä vallassa pysytään. Puolueen ideologia ja äänestäjät ne eivät merkitse teille yhtään mitään.

Näinkö te todellakin ajattelette siellä hallituksessa, kun on saavuttanut sen kultaisen eläkeiän tai vammautunut ja tarvitsee yhteiskunnan palveluja, ei ole mitään väliä miten heitä kohtelee, sillä he eivät tuota enää mitään he vain kuluttavat. Ei heidän tarvitse liikkua sieltä neljän seinän sisältä mihinkään. Ei heillä tarvitse olla mitään palveluja tai oikeuksia. He ovat työnsä tehneet he joutavat mennä. Tämä ajatus tuli aamulla kun luin Kyllösen lausunnon.

Tähän loppuun haluaisin lisätä, että ne vaalit tulevat yllättävän äkkiä ja vanhukset ja vammaiset ovat ainakin vielä äänioikeutettuja.

Rocky

SeinäjokiLuetuimmat pääkirjoitukset