Tulivuorirock on tullut jäädäkseen

Ilkka 12.7.1976 Lähemmäs kymmenentuhatta rockin ystävää vieraili perjantaina ja lauantaina Tulivuorirockissa Lappajärvellä. Farkkukansa käyttäytyi poliisin mielestä hyvin ja siististi. Muutamia tappelunujakoita ja kolareita kuitenkin sattui.

Tämän vuoden Tulivuorirockin vetonumerot kotimaisten huippujen lisäksi olivat englantilaiset Hello ja Showaddywaddy. Perjantai-illan vei nimiinsä Remu ja Hurriganes. Hello edusti "huippumusaa" ja vastasi odotuksia.

Tämä neljän tänä vuonna täyttävän pojan happy rock-yhtye otti yleisönsä glitter-musallaan ja ehdottomalla musikaalisuudellaan. Laadukkaan brittipopin vastapainoksi tarjosi suomalainen Vanha isäntä irlantilaisperäistä kansanmusiikkia. Rauhoittavaa kuultavaa tukevan jyräämisen vastapainoksi.

Lauantain parasta antia olivat Alvari Tuohitorvi ja Showaddywaddy. Tuohitorven solisti Mika Sundqvist oli nuorison mielestä suloinen. Mikko Alatalo hauskuutti nuorta yleisöä ja Jukka Tolonen valloitti kitarallaan rinteessä sheikkaavan nuorison. Keikarimaisesti, mutta tyylikkäästi pukeutunut Showaddywaddy sai ajoittain farkkukansan villiksi.

Ympäri Suomea Tulivuorirockiin saapunut nuorisomäärä osoittaa, että Etelä-Pohjanmaa on saanut nuorison oman kulttuuritapahtuman, jossa voidaan tarjota parasta kotimaista ja huippuhyvää ulkomaista nuorisomusiikkia.

Tulivuorirock on tullut jäädäkseen. Sinne kokoontuvat musa- ja farkkukansan lisäksi nuoriso- ja aikakauslehtien huippureportterit. Myös radio ja televisio käyvät nauhoittamassa Halkosaaressa nuoriso-ohjelmiinsa pätkiä.

KommentoiLuetuimmat pääkirjoitukset