Santavuoren tuulivoima- puistosta

En voi ymmärtää, miten Ilmajoen päättäjät on voineet tehdä päätöksen tästä asiasta. Santavuorta ympäröivä maisema on tuhottu. Käykää ihmiset katsomassa, mitä siellä tehdään. Ennen Santavuorella pidettiin pääsiäisvalkioita, mutta ne kiellettiin, ettei peruskallio lohkea. Voin kertoa, että nyt se on lohjennut.

On mielenkiintoista ajatella, mitä kaikkea Ilmajoelle on tätä ennen tarjottu. Laskettelumäeksi ei Santavuori aikoinaan kelvannut. No sehän olisi tuonut rahaa, yrityksiä ja työtä kuntaan jo pelkän matkailun avulla.

Tarjottiinhan Itikkaa, Maitojalostetta, Härmän parantolaa, mutta ei, mikään ei kelvannut. Silloin taisivat ”maalaisliittolaiset” pelätä renkien lähtevän ”tehtaisiin töihin”. Jos nämä olisi aikanaan otettu, olisivat asiat toisin ja taitaisi kuihtuvan keskustan paikalla olla kaupunki.

No saatiinhan me kuitenkin Ilmajoelle jotain, kaatopaikka ja tuulivoima. Niillä kunta nyt rikastuu, varsinkin tuulivoimalla. Kunta mainosti hankkeen alkuvaiheessa, että se työllistää lähialueen yrityksiä ja kuntalaisia, mutta suurimman osan työkoneiden ovessa on ruotsinkielistä tekstiä eli se siitä sitten. Urakoijat ja palkalliset on ihan jostain muualta.

Kyllä tämä on Ilmajoen kunnan huonoin päätös koskaan!

Jaska

Kurikka

Kommentoi