Pelisilmän puutetta

Seinäjoen kaupunginjohtajan asettaman liikuntapaikkatoimikunnan teksti oli tylyä luettavaa nurmolaisin silmin. Hyllykallion pesäpallokenttä realisoitaisiin kerrostalotonteiksi, vain koulun tarpeisiin jäisi pala urheilukenttää. Myös Kivistön kenttä oli ehdotettu myytäväksi, näin saadaan liikuntatoimen budjettiin tuloja.

Jalkapallo ja jääkiekko ovat liikuntapaikkaraportin voittajia. Tarpeet ovat varmasti perusteltuja, kunhan rahoitusasiat saadaan kuntoon.

Hyllykallion kenttä on Nurmon Jymyn pesistoiminnan keskittymä ja ainoa hiekkatekonurmikenttä Nurmon puolella. Kentällä käy kova kuhina junnuikäisten pesistreeneissä. Historiallisesti ajateltuna nurmolainen pesis jatkaa Hyllykalliolla sitä mihin Haalilla jäätiin.

Kentän pinnan siirto Kirkonkylän koulukeskuksen kentälle oli myös kirjattuna esitykseen. Pinnoitteen siirroista on huonoja kokemuksia ympäri Suomen. Saumat on vaikea saada uudelleen asennuksessa vastaamaan kunnolla ja nopeatahtisessa pelissä yllättävät syöksyt ulkopelissä ovat iso terveysriski pelaajille. Pallo voi ottaa myös yllättäviä kimmokkeita irvistävistä saumoista.

Teknisten haasteiden lisäksi eettinen puolikin on arveluttava. Kentän pinnoitteesta saadaan kiittää jymyläisiä ja etenkin Värimiesten Raimo Ryssyä, joka on aikanaan kerännyt varat sen hankkimiseen. Omistusoikeus on tietenkin kaupungin, mutta jymyläisten vapaaehtoistoiminnan työn tuloksen tärveleminen on arveluttavaa. Se on myös vastaan kaupungin valtuustossakin mainittua kuntalaisten aktivointia ja osallistamista.

Hyllykallio on joutunut pahasti lakeuden ristin varjopuolella. Iskuja satelee kohtuuttomasti samaan kaupunginosaan. Kirjasto loppuminen on iso menetys tärkeänä lähipalveluna. Nyt myös lastenneuvolakin muuttaa pois. Alue on ilmeisesti liian lähellä kantakaupunkia, että lähipalvelut pysyisivät? Nurmolaisten mielipiteet liitosta kohtaan eivät parane kohtuuttomilla leikkauksilla.

Toivon valtuutetuilta oikeita päätöksiä Hyllykallion kenttään liittyen, nyt olemme menossa säästöissä pimeälle puolelle. Kentän maapohjaan myyntiin liittyy liian monta näkökohtaa, että esitystä voisi tukea.

Aki Ylinen

valtuutettu ja kh:n jäsen (kesk.) Nurmo


Luetuimmat pääkirjoitukset