LYHYESTI

Puolustus- ministeristä uusi käsitys

Kun Jussi Niinistöstä tuli puolustusministeri, iloitsin, että Suomella on nyt pidättyväinen puolustusministeri, mitä tulee Nato-intoiluun, mutta hänen viimeaikoina antamat lausuntonsa ovat muuttaneet käsitystä tästä.

Venäjän hybridisodankäynti pakolaisasiassa laitettiin lehtiotsikossa (IS) puolustusministerin toteamaksi tosiasiaksi, mutta itse tekstistä kävi kuitenkin ilmi, että hän kumosi tällaisen väitteen. Hyvä niin, koska presidenttimme juuri äskettäin kiteytti asian rakentavammin Venäjän kanssa käytyjen keskustelujen perusteella.

Nyt tarvitaan diplomatiaa, jonka Sauli Niinistö hallitsee. Näyttää siltä kuin presidentti olisi ainoa järkevä johtaja politiikan ja puolustuksen kysymyksissä. Valitettavasti se, minkä presidentti laittaa kohdilleen, ajattelemattomat intoilijat pyrkivät pilaamaan.

Voisi todeta, että nuorempi sukupolvi luulee ajattelevansa fiksummin kuin vanhempi polvi. Vanhempi polvi kuitenkin kokemuksesta tajuaa, että ilman diplomatiaa ei pidä rynniä, vaan että se on sitä suurinta viisautta.

Suurista asioista kyse

Seinäjoki

Sähkötupakka ja verotus

Ollaanko menossa tupakointiin sähkötupakan sijaan, vaikka onhan tuo selvää, että sähkötupakka on sivullisille ainakin vähemmän haitallista kuin tupakka, mikäli asian oikein ymmärrän suuren kansan suusta. Nyt valtio haluaa rahastaa oikein kunnolla niiden käyttäjiä ja jopa kieltää ulkomailta nesteiden tilaamisen.

Eikö tämä ole kuin naapurimaassa, jossa kustaan omaan kuppiin ja saadaan ongelmista yhä suurempia ongelmia? Viedään ihmisen vapaus valita, mitä haluaa ympäristölleen ja verotetaan oikein kunnolla tuotteita, että ei ihmisen ansiot riitä niihin menoihin, jotka ovat tuloihin nähden kasvaneet ylisuuriksi.

Tällä tavallako yhteiskuntaa rakennetaan? Ei sillä, mutta muistaako joku mennyttä aikaa, kun rakennettiin Suomea. Silloin ei verottaja ollut noin ahne ja saatiin tehdä se hyvinvointivaltio rauhassa meidän tavallisten ihmisten kesken. Se oli ja pysyi aikansa. Kenen syy on, että yhä vajotaan yhä alemmaksi? Miettikää sitä.

Piippu suussa miettien

Hanhikoski

Santavuori on tuhottu

Talaven horroksesta tuos heräälin ja ajattelin tuulivoimasta muutaman sanasen. Santavuorella näytti olevan kovat tohinat käynnis. Myllyjä pystytetähän kauhialla kiiruhulla, nottei huomata eres muuta liikennettä.

Tiekki ollu kuulemma aivan sietämättömäs kunnos ja hoitotoimenpire on kuulemma se, notta auratahan vellit pinnasta ojahan. Voi voi...olis kerralla tehty hyvä niin se olis hyvä. Ei se ensimmäänen tie täs maalimas oo, notta luulis jo onnistuvan.

No, mutta mitäs Ilmajoen kunnalle kuuluu. Onko työttömyys vähentyny hankkehen myötä? Siitähän piti työpaikkoja ropista oikeen kunnolla. Kuinka palio ootta saanu verorahoja hankkehesta ja paliokahan kuntalaasten verorahoja on siihen käytetty?

Pitää vielä kerran teitä oikeen komiasti kiittää ahaneuresta, luonnon ja ihimisten elämän pilaamisesta. Te teitte päätöksillännä siitä totta. Santavuori on tuhottu, eikä mikää tuo sitä takaasi ja kaikkehen on syynä raha!

Jaska Kurikasta

Liikaa voimasanoja

Äkkilähtö on aivan hyvä elokuva, mutta voi sitä v…n, p….n ja kiroilun määrää! Vähempikin olisi riittänyt.

Katsoja

Teuva

Kommentoi