Lukijoilta: Vuorossa 19-vuotiaiden EM-lopputurnaus Pohjanmaalla

Jalkapalloilun MM-kisoissa mestari leivotaan sunnuntaina 15.7. pelattavassa loppuottelussa.

Jalkapalloilun suurtapahtumat eivät lopu tähän, sillä Suomi on saanut järjestettäväkseen 19-vuotiaiden poikien EM-kisat. EM-kisat järjestetään Pohjanmaalla Vaasassa ja Seinäjoella 16.–29.7.

Jalkapalloilun EM-kisojen saannin näille lakeuksille mahdollisti se, että molempiin kaupunkeihin valmistuivat nykyaikaiset jalkapallostadionit pari vuotta sitten.

Suomi arvottiin A-lohkoon, jossa pelaavat Portugali, Italia ja Norja. Suomi kohtaa ensimmäisessä ottelussa 16.7. Italian Vaasassa iltaottelussa ja aikaisemmin päivällä kohtaavat Norja ja Portugali myös Vaasassa.

B-lohko käynnistyy seuraavana päivänä Seinäjoella, jossa hallitseva mestari Englanti kohtaa Turkin ja Vaasassa kohtaavat Ranska ja Ukraina. Alkulohkot pyörivät sitten niin, että kaksi parasta maata joka lohkosta selviää välieriin torstaina 26.7. Vaasassa.

Seinäjoella kohtaavat samana päivänä FIFA play off -ottelussa lohkojen kolmoset, jonka voittaja pääsee finaalijoukkueiden kanssa FIFA U20 MM-lopputurnaukseen, joka pelataan ensi vuonna Puolassa. Loppuottelu pelataan sunnuntaina 29.7. Seinäjoella.

Suomen palloliitto ansaitsee tunnustuksen siitä, että se on mahdollistanut pääsylippusen hinnat todella yleisöystävällisiksi. Aikuinen pääsee katsomoon vain 10 eurolla. Lapset, sotilaat ja eläkeläiset pääsevät sisään 5 eurolla.

Lastenlippujen yläikäraja on nostettu 19 vuoteen kisojen hengen mukaisesti. Tarjolla on myös 24 euron perhelippu, jolla pääsee katsomoon kaksi aikuista ja kaksi lasta tai yksi aikuinen ja kolme lasta.

Nyt on tilaisuus pohjalaisille päästä seuraamaan paikan päälle, kun tulevaisuuden tähdet esiintyvät Pohjanmaalla. Ottelukaupungeissa järjestetään lisäksi oheistapahtumia kisojen aikana.

Voi varmasti sanoa, että Pohjanmaalla ei tulla näkemään mitään tällaista jalkapallotapahtumaa 10–20 vuoteen. Tämä jalkapallotapahtuma sopii hyvin seuroille ja perheille jo sen ainutlaatuisen kansainvälisen tunnelman vuoksi!

Seppo Rannanpää

Kokkola

Kommentoi