Lukijoilta: Vihapuhetta vai halveksuntaa?

Onpa mielenkiintoista lukea kirjoitettuja juttuja lehtien palstoilla, kuinka suvaitsevia me suomalaiset olemmekaan, mutta onhan vaalit tulossa.

Toivottavasti me tavalliset pulliaiset osaamme erottaa todellisuuden nyt eletyltä vaalikaudelta.

Pika pikaa väsättiin sininen puolue, jota kukaan ei edes olet äänestänyt. Ovat nyt jopa ministereinä. Siinä lienee sitä ideologista hyväksyntää. Todella merkillistä, ei vähäisintäkään äänestäjän kunnioitusta.

Ja nyt alkaa kuulua, että laillisen puolueen kansan äänestämät kansanedustajat eivät olisi kelvollisia seuraavinkaan hallitusneuvotteluihin. Tämäkö on sitä eri puolueiden kunnioitusta juuri näitä äänestyksessä meidän valitsemiamme kansanedustajia kohtaan.

Eikö olisi aika pysähtyä miettimään, miksi politiikkamme moraali on näin kuralle ajettu. Mikä on tulossa? Pohjanoteeraus. Eikö nyt ole ollut jo riittävän heikkoa? Ihmiset pitävät koko vaalitouhua kohta joutavana suunsoittona.

Mutta eihän se joulupukkikaan jaa kaikkea toivomaamme, eli kyse lienee siitä vanhasta hyvän ajan sadun kerronnasta. Tänään luvataan, huomenna jo on tyystin muuksi muutettu koko asia.

Eihän vanhoja luvattuja parannuksia ei ole tullut eli kun poliitikko jotain hyvää lupaa, se on käännettävä heikennykseksi. Nythän juuri näin on toimittu neljän vuoden ajan. Jatkuuko sama meno, sen kansa tulee näkemään.

Pauli lsokangas

Kauhava

KommentoiLuetuimmat pääkirjoitukset