Lukijoilta: Vasemmistopopulismi on vaarallista

Ilkka-lehden mielipidepalstalla kirjoitti Kyösti Nyyssölä varsin yksisilmäisesti oikeistopopulismista ja sen vaarallisuudesta.

Epäselväksi jäi ihannoiko Nyyssölä vasemmistopopulismia, ainakin hän oli surullinen vasemmiston vaalimenestyksestä.

Hän kirjoitti sosialistien ja keskustapuolueen olleen vaikeuksissa maissa joissa oikeistopopulistit ovat nousseet valtaan. Yhtenä esimerkkinä otti esiin Unkarin.

Yhdysvaltojen presidentti Trump juuri kehui Unkarin johtoa, joka on huolehtinut esimerkillisesti kansalaistensa turvallisuudesta.

Suomessa nyt käytyjen eduskuntavaalien jälkeen hallitusta muodostavat sosialistit historiallisen vaalitappion kärsineen keskustan kanssa, lisäksi kommunistien perilliset vasemmistoliitosta ja vihreitä on mukana koalitiossa, joka ei välttämättä edusta kansan tahtoa.

Nyyssölä sai haluamansa, vasemmistopopulistit valtaan, mitä pidän erityisen vaarallisena, haitallisena ja suomalaisten turvallisuutta heikentävänä.

Pelkästään se seikka, että hallitusneuvottelujen oikeusvaltiotyöryhmää johtaa vasemmistoliiton Dan Koivulaakso, joka pitää suomen poliisilaitosta ”räikeästi rasistisena”, kutsuu poliiseja sioiksi sekä kokee tarvetta ”erittäin brutaalilla AFA:lle” eli ’antifasistiselle toiminnalle’. Käytännössä tämä tarkoittanee natsien tai sellaiseksi oletettujen ennaltaehkäisevää hakkaamista. Hakkaamisen lisäksi Koivulaakso suosittelee muun muassa pippurisumutteen käyttöä poliittisen väkivallan työvälineenä.

Keskusta, demarit tai muutkaan hallitusta muodostamassa olevat puolueet eivät ole vaatineet äärivasemmistolaista Koivulaaksoa sanoutumaan irti lausunnoistaan, joka edustanee oikeusvaltiokäsitystä, jota muodostettava hallitus ajaa.

Ei riitä, että vasemmistopopulistit leimataan tyhmiksi riitelijöiksi. On osoitettava, että heidän politiikkansa on väärää ja johtaa ennen pitkää vaikeuksiin koko yhteiskunnan kannalta.

Pitää muistaa historian opetus, että hyssyttely ei auta vasemmistopopulistien kanssa.

Vasemmistopopulisti Li Anderssonin rooli vasemmistopopulistien nimitettyä Koivulaakson johtamaan hallitusneuvottelujen oikeusvaltiotyöryhmää panee kysymään myös keskustapuolueen moraalisen selkärangan taipuisuuteen. Antifan tarra on mm. Vasemmistoliiton puheenjohtajan Li Anderssonin läppärin kannessa. Tarran liimaaminen on tuen osoitus järjestölle ja sen väkivaltaiselle mellakoinnille.

Alunperin Antifa perustettiin Saksan kommunistisen puolueen toimesta vuonna 1923. Sillä oli kaksi päätehtävää: aseellisen vallankumouksen käynnistäminen ja poliittisten vastustajien ahdisteleminen. Sillä oli siis sama tarkoitus kuin natsien SA-joukoilla.

Hannu Akkanen (ps.)

kunnanvaltuutettu

Ilmajoki

KommentoiLuetuimmat pääkirjoitukset