Lukijoilta: Varuskuntien palauttaminen maakuntiin ei ole realistista

Siniset ovat laatineet oman puolustuspoliittisen ohjelmansa, jossa on maanpuolustushenkisille suomalaisille mieluisia konkreettisia ehdotuksia.

Puolue haluaa jokaiseen maakuntaan varuskunnan. Puolustus- ja sisäministeriöt olisi yhdistettävä turvallisuusministeriöksi. Lisäksi olisi irrottauduttava maamiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta.

Varsinkin itärajalla toimineiden varuskuntien lakkauttaminen nähdään edellisten hallitusten suurena virheenä. Siinä on unohdettu maantieteellinen realismi. Tämän ajatuksen jakaa moni suomalainen.

Puolustuspoliittinen ohjelma on kuin koonnos puolustusministeri Jussi Niinistön päällimmäisistä toiveista. Se kokoaa vaalityötä varten ehdotukset, jotka olisivat voineet myöhemmin tulla perussuomalaisilta.

Uskottava puolustus vaatii sinisten mukaan uudistusta koko maan puolustamiseen. Yleinen asevelvollisuus on säilytettävä ja kutsunnat pitäisi järjestää yhteisesti sekä naisille että miehille.

Vaikka ehdotukset jäisivät sanoiksi paperille, ne ovat vastaus pelkoihin, joita nopeasti muuttuva turvallisuusympäristömme voi synnyttää.

KommentoiLuetuimmat pääkirjoitukset