Lukijoilta: Valta maistuu mak(g)ialta!

Seinäjoen kaupunginvaltuuston kokouksen kulku (20.5.) todistaa taas todeksi otsikon väittämän. kaksi suurinta puoluetta Seinäjoella ovat tottuneet vallassa oloon jo pitemmän aikaa ja se vain jatkuu.

Vallan huumassa ei enää tahdota nähdä ja kuulla ns. oppositiopuolueita eli pieniä ryhmiä valtuustossa. Näiden poikittain asettuminen ja valtaryhmien keinojen käyttö ei olekaan sallittua pienryhmille.

Puolueiden ja valitsijayhdistysten liittoutuminen vaaleissa ja äänestyksissä nähdään peikkona valtaa käyttävissä puolueissa. Ja erityisesti perussuomalaiset ovat tikunnokassa paikallistasollakin.

Tämä vallanhimo ja sen aiheuttama sokeus tulivat konkreettisesti esille viime vuoden seurakuntavaaleissakin. Nämä edellä mainitut valtapuolueet kokoomus ja keskusta ajoivat härskisti omia ja puolueittensa etuja paikkajaossa eri kappeliseurakuntien henkilövalinnoissa.

Nurmon kappeliseurakunnassakin piti välttämättä saada kokoomuksen ehdokas, vai oliko se keskustan ehdokas erään toimikunnan jäseneksi ja puheenjohtajaksi. Tämä pienimmän valitsijayhdistyksen kustannuksella ja periksi antamisella.

Mutta saihan ko. ryhmän johtaja palkkioksi paikan jossakin johtoryhmässä alueseurakunnassa. Pahalta vain tuntui se, että pitkään mukana ollut jäsen heitettiin laidan yli.

Toivotaan, että keskustalaiset ja kokoomuslaiset luottohenkilöt myös täyttävät paikkansa noissa vähemmän kunniaa tuovissa elimissä.

Juho Kössi

Seinäjoki

KommentoiLuetuimmat pääkirjoitukset